Oda TV davasına bakan hakimlere yıllar sonra dava

Oda TV davasına bakan hakimlere yıllar sonra dava
Oda Tv davasında Ahmet Şık, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Soner Yalçın ve Nedim Şener hakkında tutukluluğun devamı yönünde karar veren hakimlere yıllar sonra dava açıldı.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK- Oda TV davasında görev yapan hakimler Ali Alçık, Ali Efendi Peksak, Hikmet Şen, Mehmet Ekinci, Ömer Diken, Resul Çakır ve Seyfettin Mermerci bugün hakim karşısına çıkıyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede hakimler Ali Alçık, Ali Efendi Peksak, Hikmet Şen, Mehmet Ekinci, Ömer Diken, Resul Çakır ve Seyfettin Mermerci hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamaları yer alıyor.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra görevlerinden alınan yedi hakimin hiçbiri bu dosya kapsamında tutuklu değil.

ODA TV DAVASINA BAKAN HAKİMLER YARGILANIYOR

Yedi hakim Ergenekon soruşturması kapsamında Oda TV’de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Soner Yalçın ve Nedim Şener’in aralarında bulunduğu 13 kişi ile ilgili dava dosyasında tutukluluğun devamı yönünde karar veren hakimlerdi.

HDP MİLLETVEKİLİ AHMET ŞIK DOSYANIN MAĞDURU

Davanın ilk duruşması bugün. Dosyada HDP İstanbul Milletvekili-gazeteci Ahmet Şık mağdur olarak yer alıyor. Davaya ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 14. Ceza Dairesi bakacak. Ahmet Şık, Oda TV davası kapsamında bir yıl cezaevinde kalmıştı. Şık, bu süreçte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunmuş, mahkeme de hak ihlali tespitinde bulunmuştu. İddianamede başvurunun hazinenin aleyhine sonuçlanması nedeniyle kamunun
zarar uğradığı belirtildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar