Odak Dergisi başyazarı İnterpol tarafından tutuklandı

Odak Dergisi başyazarı İnterpol tarafından tutuklandı
İsveç'te yaşayan Odak Dergisi başyazarı Hamza Yalçın, İspanya'da İnterpol tarafından tutuklandı.

GÜNCEL- Türkiye'deki siyasi faaliyetlerinden dolayı iki kez müebbet hapis cezası verildiği için 1984 yılından bu yana İsveç'te yaşayan, Odak dergisi başyazarı ve 'Eğitim ve Dayanışma Hareketi' koordinatörü Hamza Yalçın, İnterpol tarafından İspanya’da tutuklandı.

Hamza Yalçın, İspanya'nın Barselona bölgesinden İngiltere'ye seyahat etmek üzere geçmek isterken Türkiye'nin talebiyle araması olduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak 4 Ağustos'ta tutuklandı.

İSPANYA ODAK DERGİSİNE OPERASYON YAPMIŞTI

C.T Birans 1 hapishanesine götürülen Yalçın, telefon aracılığıyla yakınlarına ulaştı. Yalçın, İspanya polisinin kendisini darp ettiğini ve kötü muamele uyguladığını, ters kelepçe taktığını bildirdi. Yalçın, İspanya yetkililerinin tutuklamaya 2010 yılında Odak dergisi okurlarına yapılan operasyonu gerekçe gösterdiklerini belirtti.

ERDOĞAN'A HAKARET DAVASI AÇILMIŞTI

Odak dergisinde yayımlanan bir makalesinden dolayı Yalçın hakkında bu yılın Nisan ayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla dava açılmıştı. Yalçın hakkında Odak dergisinde yayımlanan iki makalesinde dolayısıyla da açılmış iki ayrı davası var.

Öne Çıkanlar