ÖDP: AKP'yi yenmenin yolu, kitlesel, militan ve meşru eylemler

ÖDP: AKP'yi yenmenin yolu, kitlesel, militan ve meşru eylemler
Türkiye’nin dört bir yanından Ankara'ya giden ÖDP’liler yeni Başkanlar Kurulu'nu belirledi.

ARTI GERÇEK - Türkiye’nin dört bir yanından Ankara'ya giden ÖDP’liler,  Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ÖDP, 9. Olağan Kongresi'yle yeni Başkanlar Kurulu'nu belirledi.

 Geniş katılımın olduğu Kongre’de salona 'Üreten biziz, yöneten de biz olacağız', 'Söz yetki karar iktidar halka' ,pankartları asıldı.

Emek ve demokrasi güçlerinden siyasi partilere kadar bir çok temsilcinim katıldığı kongreye, TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel, TTB İkinci Başkanı Sinan Adıyaman, TTB Genel Sekreteri Sezai Berber, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen, Mehmet Bozgeyik, SES Eş Başkanı Gönül Erdem, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, BES Genel Başkanı Serpil Akpınar katıldı.

Siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinden, Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Burak Yücel, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, HDP Miletvekilleri Sibel Yiğitalp, Fatma Kurtalan, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, TKP Merkez Komite Üyesi Ali Rıza Aydın, DİP Genel Başkanı Sungur Savran, EMEP Genel Başkan Yardımcı Şükran Doğan ve Demokratik Kitle Örgütü temsilcileri katıldı.

'CHP VE HDP'NİN KAPSAYAMADIĞI BÜYÜK BİR KİTLE VAR'

Yaptığı konuşmada CHP ve HDP’nin kapsayamadığı büyük bir kitle olduğuna dikkat çeken ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, "Bizler sosyalistler ve devrimciler olarak bu kitleyi kazanmalıyız" dedi:

"CHP ve HDP’nin kapsayamadığı büyük bir kitle var. Bizler sosyalistler ve devrimciler olarak bu kitleyi kazanmalıyız. Haziran Hareketi ve ÖDP’nin bunu önüne koyması lazım. 2019 seçimlerine de bu perspektifle hazırlanmalıyız. Bu anlamda 2019 seçimlerinde mutlaka devrimciler ve sosyalistler olarak aday çıkarmalıyız. Şunu net biçimde söylemeliyiz; ilk turda aday çıkarmamak tamamen Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürmektir, Başkanlığı Erdoğan’a hediye etmektir. Şunu da söylemeliyim ki başkanlığa hayır derken var olan parlamenter sistemi de övmüyoruz devrimciler olarak. Var olan sistemin birçok sorunu vardır.

'AKP'Yİ YENMENİN YOLU, KİTLESEL, MEŞRU VE MİLİTAN EYLEMLER...' 

 AKP şu an ülkeyi yönetemiyor. Her gün içeride ve dışarıda daralıyor. Daraldıkça da zora başvuruyor. Yenilmeye mahkumlar ve yenilecekler. AKP’yi yenmenin yolu da sokak siyasetinden geçiyor. Sokak siyaseti deyince üç-beş kişinin katıldığı küçük eylemleri kast etmiyorum. Kitlesel, militan ve meşru eylemleri kast ediyorum. Bizler toplumun en geniş kesimlerini örgütleyerek bunu başaracağız."

BAŞKANLAR KURULU SEÇİLDİ

11 maddelik sonuç bildirgesinin ardından, Başkanlar Kurulu'nu belirleyen ÖDP'liler, Önder İşleyen, Alper Taş, Pelin Bektaş, İlknur Başer ve Çiçek Çatalkaya’yı ÖDP Başkanlar Kurulu'na seçti.

 

Öne Çıkanlar