ODTÜ'de 'gözden geçirilecek' açıklamasına rağmen ruhsat başvurusu yapıldı

ODTÜ'de 'gözden geçirilecek' açıklamasına rağmen ruhsat başvurusu yapıldı
ODTÜ Rektörlüğü’nün Kavaklık alanında yapılması istenen KYK yurduna dair ‘gözden geçirilecek’ açıklamasına rağmen, inşaat ruhsatıyla ilgili yasal başvurunun yapıldığı öğrenildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) 49 yıllığına Kredi Yurtlar Kurumu’na verilen Kavaklık alanında yapılan ağaç kesimine dair öğrencilerin protestoları devam ediyor.

Öğrencilerin tepkilerinin ardından ağaç kesimi durdurulmuş ve ODTÜ Yönetim Kurulu 9 Temmuz’da, "Protokol ve ihale ile ilgili yasal gereklilikler olsa bile yapılabileceklerin tekrar gözden geçirilmesi, ilgili kurumlar ve bileşenler ile bu doğrultuda müzakerelere devam edilmesi ve bir an önce üniversitemizde hayatın normale dönmesi için her adımın atılması yönünde görüş birliği oluşmuştur" kararı almıştı.

İNŞAAT RUHTASI MÜTEAHHİT FİRMAYA VERİLECEK

Mezopotamya Ajansı’nın ODTÜ mezunlarından aldığı bilgiye göre; yasal başvuru yapıldığı belirtilen inşaat ruhsatının müteahhit firmaya en kısa zamanda verileceği öğrenildi. Öte yandan inşaatın başlanacağı alanın ODTÜ Geliştirme Vakfı’na ait olduğu ortaya çıkmasına rağmen, vakfın herhangi bir açıklama yapmadığı ve itirazda da bulunmadığı belirtildi.

‘RUHSAT İÇİN TAPU TAHSİS BELGESİ İSTENİR’

Süreci yakından izleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise "Arazi 49 yıllığına KYK’ye tahsis edildiğine göre ruhsat için başvuruda tapu tescil belgesi istenir. Bu durumda ruhsat verilemez" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar