ODTÜ’lü öğrencilere polis müdahalesi

ODTÜ’lü öğrencilere polis müdahalesi
Boğaziçi Üniversitesi’ne 'kayyım rektör' atanmasını protesto eden arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden 13 öğrenci gözaltına alındı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, Ankara’da Boğaziçi Üniversitesi’ne "kayyım rektör" atanmasını protesto eylemine yapılan polis müdahalesi ve gözaltıları protesto etmek için Çankaya ilçesine bağlı Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde bulunan Yüzüncü Yıl Pazar yerinde bir araya geldi.

Polis pazar yerinde bir araya gelen öğrencilere müdahale etti ve 13 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 13 kişiden 3'ü savcılık ifadesi sonrası serbest bırakıldı. 10 kişinin ifade işlemleri ise devam ediyor.

BİR ÖĞRENCİNİN BACAĞI KIRILDI

Bu arada öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşları Deniz Baran Erbudak'ın bacağının krıldığını ve tedaviye alınmadan gözaltında tutulduğunu belirterek derhal serbest bırakılmasını istediler. 

Twitter'dan yapılan paylaşımda, "Ankara'da üyemiz Deniz Baran Erbudak'ın Boğaziçi direnişi ile dayanışma eyleminde gözaltına alınırken bacağı tamamen döndü, ciddi kırık ihtimali olmasına ve yürüyemez halde olmasına rağmen hala gözaltında tutuluyor" denildi. (MA)

Öne Çıkanlar