OECD Başekonomisti Boone'dan uyarı: Kemer sıkmak halkı isyana sürükler

OECD Başekonomisti Boone'dan uyarı: Kemer sıkmak halkı isyana sürükler
Boone, Coronavirus pandemisiyle birlikte hükümetlerin tasarrufa yönelmesinin ve vergileri artırmasının halkın sert tepkisine yol açabileceğine dikkat çekti.

İngiliz Financial Times gazetesinde yayınlanan haberde, Covid-19 pandemisinin etkisiyle birçok hükümetin kamu harcamaları ve borçlar konusundaki tutumunu değiştirdiğini belirten Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Başekonomisti Laurence Boone, kemer sıkmanın halkı isyana sürükleyebileceğine dikkat çekti.

Boone, hükümetlerin cari açığı ve borçları pandemi öncesine döndürmek için tasarrufa yönelmesi ve vergileri artırmasının halkın sert tepkisine yol açabileceğini söyledi.

Oxford Economics'in Küresel Başekonomisti Adam Slater da, küresel ekonominin 2020’de yüzde 3,6 seviyesinde daralmasını beklediklerini ifade ederek, "Gelişmiş ekonomiler, şu anda geniş çaplı bir ek borç oluşturuyorlar. Orta vadede politikada mali baskılar olacaktır. Kemer sıkma riski var" uyarısında bulunmuştu.

Öte yandan dünya genelinde pek çok şirket, pandemi döneminde kemer sıkma politikalarına giderek çok sayıda çalışanının işine son verdi.

 

Öne Çıkanlar