Oğluna verdiği 'Recep Tayyip' ismini değiştirmek isteyen yurttaşı memurlar geri çevirdi iddiası

Oğluna verdiği 'Recep Tayyip' ismini değiştirmek isteyen yurttaşı memurlar geri çevirdi iddiası
Çankırı'da oğluna verdiği ‘Recep Tayyip’ ismini değiştirmek isteyen yurttaşı memurlar 'Tayinimizi çıkarırlar' diyerek geri çevirdiği iddia edildi. Valilik, yurttaşın ifadelerini yalanladı.

CHP heyetinin Çankırı'ya yaptığı ziyarette bir yurttaşın, "Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar, ‘Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar" dediği yönündeki haber, Çankırı Valiliği tarafından yalanlandı.

CHP'nin 2 Haziran'da genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet ile Çankırı’ya yaptığı ziyaret raporlaştırıldı. Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi’nin haberine göre; raporda, bir yurttaşın, "Pişmanım ama değiştiremiyorum: Oğluma "Recep Tayyip" adını koymuştum. O zaman AK Partiliydim. Şimdi pişmanım. Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar, "Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz" diyorlar. Oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum" ifadeleri de yer aldı.

ÇANKIRI VALİLİĞİ'NDEN YALANLAMA

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, söz konusu haberin gerçeğini yansıtmadığını savundu. Ayaz, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bugün bazı basın/yayın organlarında yer alan, il nüfus müdürlüğümüze oğlunun ismini değiştirmek amacıyla müracaat eden bir vatandaşımızın talebinin farklı gerekçeler ileri sürülerek yerine getirilmediği iddiası tamamen gerçek dışı olup detaylı açıklama bilahare yapılacaktır."

Çankırı Valiliği de konuya ilişkin bir açıklama yaparak, iddiaları reddetti. Valilik, mahkeme kararı olmaksızın düzeltilmesinin imkanı olmadığını söyledi.

Öne Çıkanlar