Öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen hakim karşısına çıkıyor

Öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen hakim karşısına çıkıyor
Ali Rıza Y. hakkında, 'Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Aksaray'da öğrencisi T.K.'ye şiddet uyguladığı için öğretmenlik mesleğine son verilen Ali Rıza Y. (40), 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak.

14 Aralık 2021'de Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda görev yapan matematik öğretmeni Ali Rıza Y. erkek öğrencisi T.K.’yi defalarca tokatlayıp boğazını sıktığı görüntüler infiale yol açmış, şiddet gören çocuğun babası oğlunu hastaneye götürerek 10 gün iş göremez raporu alıp savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı, olayın ardından başlatılan idare soruşturma kapsamında Ali Rıza Y.'nin öğretmenlik mesleğine son verirken, Ali Rıza Y.’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştırıldığı ortaya çıkmıştı.  

Yürütülen adli soruşturma kapsamında Ali Rıza Y. hakkında, 'Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ali Rıza Y.'nin yarın Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak.

'OKUL YÖNETİMİYLE ARAMI BOZDU'

Hazırlanan iddianamede Ali Rıza Y.'nin öğrencisi T.K.'nin kendisine 'deli' dediğini ve küfrettiğini ileri sürerek dövdüğü ve 9 kez tokat attığı, öğrencinin de burnu kanadığı belirtildi. Ali Rıza Y. iddianamedeki ifadesinde "Derse başlamadan önce bir öğrenci yanıma gelip, T.K.'nin Gülcan Hocaya 'Ali Rıza hoca deli' dediğini söyledi. T.K. bir hafta önce de benim hakkımda sınıfta sigara içtiğim ve öğrencilere küfrettiğim yönünde söylentiler çıkarttı. Bu nedenle okul yönetimiyle aram bozuldu. Olay günü, T.K.'ye özel olarak bu yaptıklarını sormak için koridora çıkartıp konuşmak istedim. Birkaç kez mağdurun yüzüne tokat attım. Amacım mağdurun sürekli yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmesini engellemekti. Öğrenciye 'sen benim hakkımda yalan, yanlış şeyleri nasıl söylersin' diye bağırdım" dedi.

‘BİPOLAR BOZUKLUĞUM VAR’

İfadesinde ayrıca Ali Rıza Y., epilepsi hastası olduğunu, kendisinde bipolar bozukluk bulunduğunu, ilaç kullandığını ve olayı bir anlık sinirlenme sonucuyla yaptığı söyledi. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar