'OHAL Komisyonu, 'Newroz pîroz be' pankartını asan kişinin başvurusunu reddetti

'OHAL Komisyonu, 'Newroz pîroz be' pankartını asan kişinin başvurusunu reddetti
Her iki pankarta ilişkin açılan soruşturma hakkında 'takipsizlik' kararı verilmişti.

OHAL Komisyonu, KHK ile ihraç edilen Şemsettin Abi'nin "Newroz pîroz be" pankartı astığı için hakkında başlatılan ve takipsizlikle sonuçlanan soruşturmayı gerekçe göstererek, işe dönme başvurusunu reddetti. 

Van Büyükşehir Belediyesi'nin İtfaiye İşleri Birimi'nde çalışan Şemsettin Abi, 12 Temmuz 2017'de çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi. Abi'nin ihraç edilmesine, "örgütle irtibatlı ve iltisaklı" gerekçesi gösterildi. Abi, bunun üzerine işe dönme talebiyle Meclis Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'na başvurdu. Komisyon, Abi'n başvurusunu benzer gerekçeyle reddetti. 
 
NEWROZ PANKARTI
 
Ret kararında, "UYAP’tan temin edilen bilgilere göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2016 3926 sayılı soruşturmasında özetle; başvurucunun PKK örgütünü öven pankartları cadde ve sokaklara astığı yönünde tespit ve olgulara yer verildiğinin görüldüğü tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 
 
Söz konusu pankartın, 2016 Newrozu öncesi Büyükşehir Belediyesi'nin görevlendirilmesi üzerine kentin çeşitli yerlerine asılan "Newroz pîroz be (Newroz kutlu olsun)" ve "Direnerek kazanacağız" pankartları olduğu öğrenildi. Yine, her iki pankarta ilişkin açılan soruşturma hakkında  "takipsizlik" kararı verildiği belirtildi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar