ÖHD: Tahsin Yalçın cinayetinin takipçisi olacağız

ÖHD: Tahsin Yalçın cinayetinin takipçisi olacağız
Derecik ilçesinde askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Tahsin Yalçın’a ilişkin açıklama yapan ÖHD Hakkari Şubesi, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubesi, Federe Kürdistan Bölgesi’nin sınır hattında bulunan Derecik ilçesinde koyunları otlatırken askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 21 yaşındaki Tahsin Yalçın ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada binlerce Kürt yurttaşının kolluk güçleri tarafından katledildiğini belirterek, "Ölüm siyasetin son verin. ‘güvenlik’ bahanesiyle Kürtleri katletmekten derhal vazgeçin. Daha öncede bölgede koyunların otlatan birçok yurttaşımız yine kolluk kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu yaralanmış veya katledilmiştir. 2 Mayıs 2019 tarihinde Yüksekova ilçemize bağlı Onbaşılar köyü Çopanpınar mezrasında koyunlarını otlattığı sırada askeri bölgede açılan ateş sonucunda katledilen 46 yaşındaki Sertip Şen, 1 Ağustos 2019 yılında Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyünden yine askerlerce açılan ateş sonucunda katledilen 14 yaşındaki Vedat Ekinci, 30 Kasım 2020’de Derecik ilçemizde bağlı Yeşilova (Birox-İsyan) köyünde iki arkadaşı ile piknik yapan 16 yaşındaki Özcan Erbaş, bunlardan sadece bazılarıdır" ifadelerine yer verildi.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Açıklamanın sonunda, "Daha öncede defalarca yaşanmış olan bu vahşet politikası Kürtlerin kaderi değildir. Sınırlarda Kürtleri öldürüp, sonra bu cinayetlerin üstünün örtülmesinin asla kabul etmeyecek ve bunun normalleşmesine izin vermeyeceğiz. Daha önceki katliamlar gibi, Tahsin Yalçın cinayetinin de takipçisi olacağız. Hukuk önünde hesap sormak ve adalet sağlamak için gereken bütün çalışmaları yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız." (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar