Okyanus sıcaklıkları 2021'in rekor seviyesinde

Okyanus sıcaklıkları 2021'in rekor seviyesinde
Advances in Atmospheric Sciences isimli derginin son sayısında yayımlanan araştırmaya göre; , 2021 yılında okyanus sıcaklıklarının en yüksek seviyeye ulaştığı kaydedildi.

ABD, İngiltere ve Çin'deki bazı üniversite ve bilim insanlarının ortak çalışması olan ve Advances in Atmospheric Sciences dergisinin son sayısında iklim değişikliğiyle ilgili araştırma yayımlandı. araştırmaya göre; sera gazlarının da etkisiyle 2021'de okyanus sıcaklıklarının rekor düzeyde arttığı belirtildi.

Araştırma raporuna göre; 1990'lardan sonra kesin bir ivme kazanan okyanusların ısısının son 6 yıldır her yıl kendi rekorunu kırdığı kaydedildi. Raporun başyazarı ve Çin Bilimler Akademisi Atmosferik Fizik Enstitüsü profesörü Lijing Cheng, "Küresel ısınmanın aslında okyanus ısınması olduğunu ve ciddi sonuçları olduğunu vurgulamak istiyoruz. Okyanus ısınması, rekorları kırmaya devam ediyor"ifadelerini kullandı.

Çalışmada yer alan bir diğer isim ABD'nin Colorado Ulusal Atmosfer Araştırmaları Merkezi iklim bilimcisi Kevin Trenberth ise okyanuslardaki ısı artışının 'insan kaynaklı iklim değişikliğinin birincil göstergesi' olduğununn altını çizdi.

Öne Çıkanlar