Öldükleriyle kaldılar

Öldükleriyle kaldılar
11 öğrencinin yanarak can verdiği yurt faciasında sahte rapor veren iki memura bir gün maaş kesme cezası verildi.

GÜNCEL- 11'i öğrenci, 12 kişinin yanarak hayatını kaybettiği Adana Aladağ'da Süleymancılara ait öğrenci yurdundaki faciayla ilgili yetkililere verilen cezalar isyan ettirdi.

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, yurttaki önlemlerle ilgili sahte rapor düzenleyen iki memura sadece birer gün maaş indirim cezası verilirken, aileleri çocuklarını yurda kaydettirmeleri için baskı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş'a ise yine sadece kınama cezası verildi.

Tamamlanan idari soruşturmanın neticesinde, Özel Aladağ Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Cuma Ali Genç ise yurtta yangın tatbikatı yaptırmadığı, yangın eğitimi vermediği, hizmetli ve belletmen görevlendirmediği, bölümleri yerleşim planına uygun kullanmadığı, aşçı çalıştırmadığı, internet odası kurdurmadığı, ankesörlü telefon bulundurmadığı belirlendi. 

Yurtta 17 Aralık 2015 ve 26 Mayıs 2016’da denetim yapan Aladağ Kaymakamlığı’nın bilgisayar çalışanı Cihan Ünal ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Gökçeli’nin, yangın tatbikatı yapılmadığı halde yangına karşı gerekli önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenlediği kaydedildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş’ın denetim görevini yerine getirmediği anlaşıldı. Aktaş’a kınama, Ünal ve Gökçeli’ye birer günlük maaş kesim cezası verildi. Aktaş geçen ay Sarıçam Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmenlik görevine verildi. Aktaş, Ünal ve Gökçeli ile iki memura daha "taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak" suçundan ayrıca savcılık soruşturması yürütülüyor.

Öne Çıkanlar