Öldürülen Murat Kaya'nın 2 kardeşi gözaltına alındı

Öldürülen Murat Kaya'nın 2 kardeşi gözaltına alındı
Ağrı'da operasyon sırasında öldürülen Murat Kaya'nın kardeşleri Maksut ve Fettah Yalçın Kaya köye yapılan baskınla gözaltına alındı.

Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Soğukpınar (Mûşiyan) Köyü’ne 6 Aralık’ta yapılan baskınla öldürülen ve önceki gün toprağa verilen 3 çocuk babası Murat Kaya'nın kardeşleri gözaltına alındı.  

Mezopatamya Ajansı’nın haberine göre askerler, Kaya'nın kardeşleri Maksut ve Fettah Yalçın Kaya’yı köye düzenledikleri baskınla gözaltına aldı. Fettah Yalçın olay günü gözaltına alınmış ve üç gün boyunca gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

‘OLAYI MERAK EDİP AYAĞINDA TERLİKLERLE DIŞARI ÇIKMIŞTI’

Soğukpınar Köyü’nde 6 Aralık sabahı yapılan operasyon sonrası çıkan çatışmada 3 çocuk babası Murat Kaya adlı yurttaş yaşamını yitirmişti. Hayatını kaybeden Murat Kaya'nın kardeşi Mehzer Yalçın, sabah saatlerinde askerlerin köye geldiğini ve merak edip dışarıya çıktıklarını söylemişti.

Askerlere yaklaşıp olayın ne olduğunu sormak isterken silah seslerinin geldiğini belirten Yalçın, yaşananları şöyle anlatmıştı: "Panik olunca kaçmaya başladık. Kardeşim o esnada olaya yakın bir yerdeydi. O da bizim gibi olayı merak edip ayağında terliklerle dışarı çıkmıştı. Bir diğer kardeşim Fettah Yalçın'ı gözaltına aldılar. Kardeşimin şu anda nerede tutulduğunu bilmiyoruz. Bize söylemiyorlar. Karakola gittiğimizde askerler bizi kovuyor. Olay sonrası köyde kadınlar erkekleri ve gençlerin hepsini okula topladılar.  Daha sonra bizi bıraktılar. Onlarca köylüyü de gözaltına aldılar. Murat kardeşim suçsuzdu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar