'Ölecek 600 çocuğun hesabını kim verecek' sorusuna Fatih Altaylı, 'Burası Halk TV değil' yanıtı verdi

'Ölecek 600 çocuğun hesabını kim verecek' sorusuna Fatih Altaylı, 'Burası Halk TV değil' yanıtı verdi
Fatih Altaylı'nın 'Teke Tek Bilim' programında Dr. Serdar Savaş'ın, 'YKS sınavı sonrası hayatını kaybedeceği belirtilen 600 kişinin sorumlusunu sorunca, Altaylı 'burası yeri değil' dedi.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programının 'Bilim' bölümünde, Coronavirus salgınında vaka sayılarının artışı ve Türkiye'nin Coronavirusle mücadele yöntemleri tartışıldı.

Programa konuk olan Dr. Serdar Savaş, önümüzdeki hafta sonu yapılacak YKS sınavının ertlenmesi gerektiğini belirterek "Bakanlığın açıkladığı verilere göre,  bu sınavın neticesinde meydana gelecek bulaşmalar neticesinde 600 kişi hayatını kaybedecek. Peki bunun hesabını kim verecek?" diye sordu.

Programın moderatörü Fatih Altaylı bu soruya, "Hocam bu sözleri Halk TV'de söyleyebilirsiniz ama burası yeri değil. Bu bir bilim programı ve biz siyasi eleştiri yapmıyoruz, bilim konuşuyoruz" yanıtı verdi.

Altaylının uyarısına yanıt veren Dr. Savaş, YKS sınavıının neden ertelenmesi gerektiğini anlattı ve yaşanan vaka artışlarında toplumu suçlayan yaklaşımların yanlış olduğunu belirtti.

'MİLLETİN GÖZÜNE BAKARAK YALAN SÖYLEYEN GERİ ZEKALILAR'

Fatih Altaylı ve konuklarının tepki göstermeye devam etmesi üzerine, yaka mikrofonunu çıkarıp programı terk etmek isteyen Savaş'ın, "Milletin gözüne bakarak yalan söyleyen geri zekalılar" dediği duyuldu. Dr. Serdar Savaş, Fatih Altaylı'nın "Serdar hocam şov yapmayın rica ediyorum" uyarısı üzerine yerine oturarak mikrofonunu tekrar taktı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar