Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'e tahliye

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'e tahliye
Sağlık durumu gerekçe gösterilerek İbrahim Gökçek tahliye edildi.

ARTI GERÇEK- Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın raporu gerekçe gösterilerek tahliye edildi.

Gökçek'in tahliyesinde, 'cezaevi şartlarında sağlığı açısından uygun olmadığı' ibaresi geçiyor. Gökçek için ev hapsi kararı verildi. Gökçek, 251 gündür ölüm orucundayken, talepleri kabul edilmeden eylemlerini bitirmeyeceklerini belirtmişti. 

Grup Yorum Silivri çağrısında bulundu. Açıklamada, "Grup Yorum üyesi yoldaşımız İbrahim Gökçek Adli tıp kurumunun 'hapishanede kalamaz' raporu vermesi üzerine tahliye edildi. Tüm halkımızı Silivri Hapishanesi önüne İbrahim Gökçek'i sahiplenmeye çağırıyoruz" denildi.

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyelerinin yargılandığı davanın son duruşması gergin geçmiş  Çağlayan'da 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü. Mahkeme Barış Yüksel’e adli kontrol şartı ile tahliye etmişti. Bir sonraki duruşma ise Silivri’de görülmek üzere 26-27 Mart 2020 tarihine ertelenmişti.

Mahkemede konuşan Gökçek, Bizim katilimiz olmayın' şeklinde seslenmişti. Gökçek duruşmada "Anlatılacak çok şey var. Hesabı sorulacak çok şey var. 242 gündür adalet için bekliyorum. Ben kimim? İbrahim Gökçek. 15 yıldır Grup Yorum emekçisiyim. Halk sanatçısıyım. Besteler yaptım. Bas gitar sanatçısıyım. Ülkemde 60’tan fazla ile gittim. Onlarca Avrupa ülkesine gittim. Yüz binlerce insana konser verdim. 2016 OHAL’ine kadar böyle devam etti. 15 Temmuz 2016’da Hatay Samandağ’da 40 bin kişiye konser veriyordum. "Pankartlar inecek, bir şarkıdan sonra gideceksiniz" diyen polislerin hepsi bir anda ortadan kaybolmuşlardı. 2017 yılından sonra Grup Yorum’a büyük bir siyasi linç başladı. Kültür merkezim 12 defa basıldı. Basılır mı? Enstrümanlar parçalanır mı? Parçalandı. Saçlarımız yolundu. Piyano tuşlarımız tek tek kırıldı. Bu nasıl bir düşmanlıktır? Ne yaptık biz?" sorusunu sormuştu.

Gökçek savunmasında, "Bugün Türkiye’ye sanat yapmak için ölümü göze almak gerekiyor. Ölmeyi çok mu istiyorum? Hayır. Yaşamak, konser yapmak, bas gitarımı çalmak istiyorum. Önümüzdeki engelleri kaldırın. Bizim sanatımızın önüne ağır silahlarla ağır cezalarla çıkılmasın. Bizim katilimiz olmayın! Öldürmeyin! Aksine yaşatın! Her şey olabilir ama bu adaletsizliğe boyun eğmeyiz. (Mahkeme başkanına hitaben) Sizin için bile adaletsizliğe boyun eğmeyiz, eğer düşmansanız.Sizin için bile direniyoruz. Biz namussuz alçak insanlar değiliz. Tekrar tüm avukatlarıma, sanatçı dostlarıma, duruşmaya gelenlere teşekkür ediyorum. Tahliyemi ve nihayetinde beraatimi talep ediyorum. Özgür günlerde, özgür konserlerde görüşebilmeyi diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

Öne Çıkanlar