Ölüm orucundaki Mustafa Koçak hayatını kaybetti

Ölüm orucundaki Mustafa Koçak hayatını kaybetti
Cezaevinde adil yargılanma talebiyle 297 gündür ölüm orucunda olan Mustafa Koçak hayatını kaybetti.

İzmir Şakran 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde adil yargılanma talebiyle 297 gündür ölüm orucunda olan Mustafa Koçak yaşamını yitirdi. Gizli tanık ifadesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Koçak’ın hayatını kaybetmesini Halkın Hukuk Bürosu Twitter hesabından duyurdu.

Halkın Hukuk Bürosu, Koçak’la ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Müvekkilimiz Mustafa Koçak, ölüm orucu direnişinin 297. gününde şehit düşmüştür. Mustafa, adil yargılanma hakkı için, hücre hücre eriyerek, direnerek ölümsüzlüğe yürüdü. Bilin, devlet Mustafa'yı bir tanığını mahkemede dinlememek için katletti. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz."

ÖLÜM ORUCUNDA NİSANDA İKİNCİ ÖLÜM: GRUP YORUM ÜYESİ HELİN BÖLEK DE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Mustafa Koçak polis tarafından gözaltına alınmış, gözaltında işkence yapılan Koçak, hamile ablasına, kız kardeşine tecavüz tehditleri ile itirafçılığa zorlandığını, itirafçılığı kabul etmeyince de tutuklandığını açıklamıştı. İki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Mustafa Koçak, sadece tanık beyanlarına dayanarak ceza verildiğini söyleyerek 'Adil Yargılanmak İstiyorum' talebiyle başladığı açlık grevini ölüm orucuna dönüştürmüştü.

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek de ölüm orucuna başlamış, Bölek, ölüm orucunun 288'inci günü olan 3 Nisan’da hayatını kaybetmişti.

Grup Yorum üyeleri, cezaevindeki üyelerinin tahliye edilmesi, İçişleri Bakanlığı tarafından haklarında çıkarılan yakalama kararlarının kaldırılması, konser yasaklarının ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskıların son bulması talebiyle başlatmış olduğu açlık grevini, daha sonra ölüm orucuna dönüştürmüştü. Bölek yaşamını yitirirken, Gökçek aynı taleplerle ölüm orucunu devam ettiriyor.

ABLASI ‘ARTIK NEFES ALAMIYOR’ DİYE DUYURMUŞTU

Koçak’ın Ablası Ayşe Koçak, dün akşam sosyal medya hesabında kardeşi Koçak ile yaptığı telefon görüşmesini dair video çekerek, açıklamada bulunmuştu. Kardeşi Koçak’ın sağlık durumunun iyi olmadığını belirten abla Koçak, şunları söylemişti:

"Koçak'la yaptığımız telefon görüşmesi tamamlanmadı malesef. Kardeşim telefonda artık nefes alamadığını ve konuşamadığını söyledi. Tahmin edersiniz haftada iki gün 10 dakikalık sesini duyuyoruz. Artık onu da duyamıyoruz. Biz ailesi olarak cezaevini arıyoruz fakat bize ve avukatlarına bilgi vermeyeceklerini söylüyorlar. Mustafa bizim kardeşimiz, ailemiz. Size bırakmayacağız. Onun orada sessizce ölmesini istiyorsunuz. Adalet Bakanlığına soruyorum. Mustafa’nın ölmesini mi bekliyorsunuz?  Dosyayı neden sonuçlandırmıyorsunuz. Sizin işiniz adaleti sağlamak değil mi? Kime hizmet ediyorsunuz. Adalete, hukuka ve insanlığa hizmet etmeniz gerekirken, yeter artık çekin pis ellerinizi kardeşimin, ailemin ve insanların üzerinden. İnsanları suçsuz yere yargılamaktan vazgeçin ve yeter artık Mustafa’ya ses olun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar