Ölüm orucundaki tutuklu avukat Aytaç Ünsal için tahliye kararı

Ölüm orucundaki tutuklu avukat Aytaç Ünsal için tahliye kararı
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ünsal'ın derhal salıverilmesine ve iyileşinceye kadar infazının durdurulmasına hükmetti. Ünsal hastaneden çıkarıldı.

ARTI GERÇEK- Yargıtay 16. Ceza Dairesi, ölüm orucundaki tutuklu avukat Aytaç Ünsal'ın cezasının infazının durdulmasına ve tahliyesine karar verdi.

Yargıtay kararında Adli Tıp Kurumu'nun Aytaç Ünsal için verdiği "cezaevinde" kalamaz raporuna dayanarak Ünsal'ın derhal salıverilmesine ve iyileşinceye kadar infazının durdurulmasına hükmetti.

Meslektaşları, Ünsal'ın tahliyesi için Yargıtay'a dün 10'uncu kez başvurmuştu. 

Çağdaş Hukukçular Derneği'nin sosyal medya hesabından, "Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Avukat Aytaç Ünsal'ın tahliyesine karar verdi. Bugün bu kararı verenler, Avukat Ebru Timtik'i sağlık raporlarına rağmen tahliye etmeyip, havasız bir tecrit odasında ölümüne sebep oldular." paylaşımını yaptı.

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde olan ve 214 gündür ölüm orucunda bulunan Aytaç Ünsal'ı almak üzere avukatları yola çıktı.

Aytaç Ünsal tahliye kararının ardından gece saat 22.00 sularında ambulansla hastaneden alınarak Çağlayan'daki Halkın Hukuk Bürosu'na götürüldü.

Ambulansa bindirilirken güçlükle konuşan Ünsal, "Hepinizin emeğiyle oldu, sevgisiyle, sahiplenmesiyle oldu. Hepinizi çok seviyorum. Biz kazanacağız" dedi.

Ünsal ile birlikte ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik, eyleminin 238’inci gününde 27 Ağustos’ta yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar