Ömer Çelik'ten 'Elmalı davası' açıklaması: Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz

Ömer Çelik'ten 'Elmalı davası' açıklaması: Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz
Sosyal medyada yeniden gündeme gelen Elmalı davasında verilen tahliye kararı büyük tepki çekti. Davaya ilişkin peş peşe açıklamalarda bulunuldu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Elmalı davasını takip ettiklerini belirterek, "Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Hukuki süreçleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

AKP iktidarının Meclis'e getirdiği 4.yargı paketinde cinsel istismar suçunda 'maddi delil' aranması tartışmalara neden oldu. Sosyal medyada Antalya Elmalı'da görülen istismar davasında da anne ve üvey babanın tahliye edildiği dava hatırlatılarak, tepki gösterildi.

Ocak 2021'de gerçekleşen üçüncü duruşmada, çocukların resmederek istismarı anlatmalarına ve istismarın Adli Tıp Raporu'nda kanıtlanmasına rağmen anne Merve A. ve evli olduğu Rahmi A., serbest bırakıldı. Kamuoyunda 'Elmalı davası' olarak bilinen istismar vakasında faillerin serbest bırakılmasına ilişkin gelen tepkiler üzerine peş peşe açıklamalar yapıldı.

ÇELİK: ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNE İNANIYORUZ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, davayı yakından takip ettiklerini savundu. Çelik'in açıklaması şöyle oldu:

"AK Parti olarak Antalya Elmalı'da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız hem yargılama sürecine müdahil olmuştur; hem de evlatlarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir. Evlatlarımız güven altındadır. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Hukuki süreçleri takip ediyoruz."

BAKANLIK VE BARO DA  AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da tepkilerin ardından konuya ilişkin açıklamasında, "Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz" dedi.

Antalya Barosu'nun açıklamasında ise, "Duruşmalar titizlikle takip edilmektedir. Şu ana kadar 5 duruşma yapılmış olup, sanıklar 16/10/2020 tarihli celsede tutuklanmış, 05/01/2021 tarihli celsede tahliye edilmişlerdir. Yargılama sürmesine karşın, sanıkların beraat ettiklerine yönelik paylaşımlar üzerine bilgilendirme gereği duyulmuştur. Bir sonraki duruşma 17 Eylül 2021 tarihinde yapılacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, çocukların üstün yararı, ikincil ve yeni mağduriyetler yaşamamaları, adalete ve gerçeklere ulaşma amacıyla çocuk hakları mücadelesi yapacağımızı, bu duyarlılıkla hareket edeceğimizi bilgilerinize sunarız" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl Haziran ayında babaannenin iki torununun cinsel istismara maruz bırakıldığını beyan etmesinin ardından başlatılan soruşturmada çocukların annesi Merve A. ve evli olduğu Rahmi A., gözaltına alınarak tutuklanmıştı.. Koruma altına alınan iki çocuk, üvey babası Rahmi A. ile iki kişinin kendilerine istismarda bulunduğunu resimlerle anlatmıştı. İstismar failleri, davanın 3'üncü duruşmasında tahliye edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar