Önder: İnfazda eşitlik en temel insani haktır

Önder: İnfazda eşitlik en temel insani haktır
Yeni infaz düzenlemesine ilişkin mesaj paylaşan Sırrı Süreyya Önder 'Korona gelir geçer, ama adalet anlayışındaki gerilikler ülkemizi onulmaz bir noktaya sürükleyecektir' dedi.

Hazırlanan infaz düzenlemesine birçok çevreden tepkiler gelmeye devam ederken, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) sosyal medya üzerinde başlattığı kampanya ile aydın, siyasetçi, hukukçu, insan hakları savunucularının görüşlerine yer verdi.

Kampanyaya katılan bir isim de HDP eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder oldu. Önder, AKP'nin infaz düzenlemesini şu sözlerle eleştirdi:

"İnfazda eşitlik bir bahşiş ya da lütuf değildir. En temel haklardandır. Ülkemizdeki infaz hukuku baştan ayağa düşman hukuku anlayışıyla bezenmiş ve muhalifler söz konusu olduğunda zalimani bir uygulamalar bütününden ibaret bir şey olmuştur. Bugün bunun böyle olması yetmezmiş gibi getirilen yeni infaz düzenlemesinde bu ayrımcılık ve eşitsizlik hali katlanarak artmaktadır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Barış ve demokrasi adına kabul etmek mümkün değildir. Hukuk adına hele hiç kabul etmek mümkün değildir. Henüz vakit varken bu yanlıştan acilen dönülmelidir. Korona gelir geçer, biz bu yarayı toparlarız ama adalet anlayışındaki bu gerilikler ülkemizi onulmaz bir noktaya sürükleyecektir". (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar