Onur Haftası etkinlikleri online yapılacak

Onur Haftası etkinlikleri online yapılacak
Koronavirüs salgını nedeniyle her yıl Onur Yürüyüşü ile sonlanan etkinlikler çevrimiçi ortamda yapılacak.

1 Mayıs'ta olduğu gibi LGBTİ+ birey ve kurumların gerçekleştirdiği Onur Haftası etkinlikleri de online yapılacak. Her yıl haziran ayı sonunda Stonewall Ayaklanması’nın yıldönümünde gerçekleştirilen Onur Haftası etkinliklerinde koronavirüs salgını nedeniyle bu kez talepler internetten dile getirilecek.

7 Haziran 2020 olarak belirlenen ve canlı olarak yayınlanacak etkinliğe, dünyanın her yerinden insanlar evlerinden katılabilecek. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, bu yıl İstanbul Onur Haftası’nı online şekilde organize etmeye karar verdiklerini duyurdu.

Tertip Komitesi'nde yer alan Zarife Akbulut, Sivil Sayfalar'dan Seda Karatabanoğlu'na; "Değişen seviyelerde karantina uygulamalarının devam ettiği günlerde bizim için onur haftasının nasıl gerçekleştirileceği en temel sorulardan biri oldu.  Türkiye LGBTİ+ hareketi, geçtiğimiz otuz yıl boyunca toplumun bilincinde bir dönüşüme sebep olacak bir mücadele yürüttü. Özgür ve eşit geleceğin kurulması için verilen bu mücadeleyi, çeşitli devlet kurumlarının ve bizzat iktidarların nefret ortaklığına ve saldırılarına rağmen kitleselleştirerek devam ettirdi. En önemlisi LGBTİ+ hareketi kendi kitlesinin kırılganlıklarını bilen ve gözeten, yaratıcılığına güven duyan bir hareket olarak, bugüne dek varoluşuna dair taleplerini duyurmanın en muzip yolunu bulmaya çalıştı" dedi. 

Akbulut, "Her zaman mücadele ettiğimiz ve etmeye devam edeceğimiz şiddeti, hiyerarşileri, baskının yapısal kökenlerini ve hetero patriyarkanın eşitsizliğini ortaya çıkarıyor ve derinleştiriyor. Egemen yapıların böylesine kırılganlaştığı bir zamanda yapılan normalleşme çağrılarına karşın Şili’de ki bir sloganın da söylediği gibi ‘Normal olana geri dönmeyeceğiz, çünkü problem olan normalin kendisiydi’" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türkiye LGBTİ Birliği Kurucu Üyesi ve Ağ Yöneticisi Muhammed ise, "LGBTİ+ görünürlüğü için sosyal medyayı, interneti önemli bir mecra olarak görüyorum. LGBTİ+ örgütlerini de aynı şekilde çalışmalarını, sosyal medyada yaptıkları tek bir paylaşımın bile LGBTİ görünürlüğüne katkı sağladığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar