ORC Araştırma: Cumhur İttifakı'nın oyları yüzde 20 erirken, Millet İttifakı'nda artış var

ORC Araştırma: Cumhur İttifakı'nın oyları yüzde 20 erirken, Millet İttifakı'nda artış var
İktidarın ciddi bir oy kaybı yaşadığını belirten ORC Araştırma Genel Müdürü Pösteki, muhalefete ise güvenin arttığını belirtti.

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet S. Pösteki, çok sayıda seçmenin ekonomik kriz nedeniyle iktidardan kaçtığını, muhalefete duyulan güvenin ise yükseldiğini söyledi.

Ankara Masası Gündem Özel YouTube yayınında soruları yanıtlayan Pösteki, ekonomik kriz nedeniyle iktidardan kaçan çok sayıda seçmen grubu olduğunu söyledi. Ekonomi konuda seçmenin muhalefete güven duymaya başladığını da belirten Pösteki,  "Bu da AK Parti'nin daha da erimesine neden olacaktır" dedi.

Pösteki ,"Ekonomi ile alakalı hem iktidara hem de muhalefete karşı bir güvensizlik var. Muhalefet bu konuda çalışmalar yapıyor, ancak bunu tam olarak insanlara anlatamıyorlar. Ancak bu konuda muhalefete duyulan güven duygusunda bir artış var. Bir eğilim var ve bu eğilim devam edecektir. Bu da AK Parti'nin daha da erimesine neden olacaktır" ifadelerini kullandı.

Seçmenin tek meselesinin ekonomi olmadığını söyleyen Pösteki, "Bir kaç tane ana unsur var. Ekonomi, adalet, özgürlük endişesi, eğitim, yargı gibi bir sürü mesele var. " dedi. Cumhur İttifakının 2018'den bu yana yüzde 20'ye yakın oy kaybının olduğunu vurgulayan Pösteki, Millet İttifakı'nın oylarında artış olduğunu söyledi.

Pösteki sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaptığımız çalışmalarda her zaman vatandaşa çözüme kavuşmasını istediğiniz başlıca problemler nelerdir diye soruyoruz. Açık ara ekonomi önce çıkıyor. İktidar ekonomik anlamada düzetmeler yapabilir. Bu iktidarın oy kaybını biraz olsun hafifletebilir. Ama iktidarın tüm oy kaybını kapatacak bir durum değil. Cumhur İttifakı'nın 2018'den bu yana yüzde 20'ye yakın bir oy kaybı olduğunu saptıyoruz. Sadece bizim verilerimizle değil bir çok kurumsal araştırma şirketinin verilerinde bu şekilde. Aynı şekilde Millet İttifakı'nın artışı 10 puanın üzerinde İYİ Parti ve CHP'yi kastediyorum. Oylarının 10 puandan fazla oylarının arttığını görüyoruz."

Öne Çıkanlar