‘Örgütlenirsek toplumumuzu özgürleştirebiliriz’

‘Örgütlenirsek toplumumuzu özgürleştirebiliriz’
Bağımlılığa dikkat çekmek için düzenlenen panelde konuşan HDP Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Miraç Dinç, toplumun yozlaştırılmak istendiğine dikkat çekti.

Bağımlılığa dikkat çekmek için düzenlenen panelde konuşan HDP Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Miraç Dinç, toplumun yozlaştırılmak istendiğine dikkat çekerek, "Örgütlenirsek toplumumuzu özgürleştirebiliriz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, uyuşturucuya ve yozlaştırmaya karşı "Bağımlılığı kıralım yeni yaşamı kuralım" şiarıyla panel düzenledi. "Em  xwe ji tiryakê rizgar bikin jiyaneke nû ava bikin" pankartının açıldığı panel, Silopi’nin Nuh Mahallesi’nde bulunan spor kompleksinde gerçekleşti. Panele, Barış Anneleri İnisiyatifi, HDP il ve ilçe örgütü yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi’nin (TJA) yanı sıra çok sayıda genç katıldı. Saygı duruşuyla başlayan panele, HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, TJA aktivisti Asuman Külter ve HDP Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Miraç Dinç panelist olarak katıldı. Gençlik mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

‘EGEMENLER GENÇLERDEN KORKUYOR’

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, gençliğin toplumun bağlayıcı maddesi olduğunu belirtti. Özgüneş, toplumun geleceğinin gençler olduğunu söyledi. Gençliğin toplumun geleceği için önemini vurgulayan Özgüneş, Sümerlerdeki gençlik meclislerini anlattı. Devletlerin inşa olduğu günden bugüne kadar bütün iktidarların gençliği bir güç olarak ellerinde tutmak istediğini ve egemenliklerini bununla korumak istediklerini ifade eden Özgüneş, "Egemenler, okuyan ve bilinçlenen gençleri kendileri için tehdit olarak görüyor. Bunun için fuhuşa, uyuşturucuya ve bağımlılığa yöneltiyor. Gençliği kendisine karşı direnebilecek bir güç olmaktan çıkartmaya çalışıyor. Okullarda, sokaklarda fuhuş ve uyuşturucu yaygınlaştırılıyor. Amaçsız ve biat eden bir gençlik hedefleniyor. Buna karşı örgütlenmemiz gerekiyor" dedi.

ÖRGÜTLÜLÜK ÇAĞRISI

TJA aktivisti Asuman Külter, son yıllarda bilinçli olarak gençler üzerine kirli oyunların oynandığına dikkat çekerek, "Gençlerimizin bu oyunlara karşı bilinçli olması gerekiyor. Toplumumuzun bu kirli oyunlara karşı uyanık olması lazım. Gençliğimize sahip çıkmamız gerekiyor çünkü gençliğimiz geleceğimizdir. Var olduğumuz müddetçe sokaklarımıza, toplumumuza ve gençliğimize sahip çıkacağız" diye konuştu.

ÖZEL SAVAŞ POLİTİKASI

HDP Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Miraç Dinç ise, toplumun ve özellikle gençler üzerinde özel savaş politikalarının uygulandığını dile getirdi. Özel kirli savaş yöntemleriyle toplumun yozlaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Dinç, "Egemenlerin asıl amaçları tarihine sahip çıkan ve mücadele eden toplumu yok etmektir. Bu uygulamalar bilinçli politikalardır. Gençlerimizin sokaklarında, mahallelerinde ve şehirlerinde yaşamlarına sahip çıkması gerekiyor. Bağımlılığa karşı mücadele etmesi gerekiyor. Bunun için örgütlenmeliyiz. Eğer örgütlenirsek toplumumuzu özgürleştirebiliriz" ifadelerini kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar