Orman yangınlarına ilişkin son durum: Nerede sürüyor, nerede kontrol altına alındı?

Orman yangınlarına ilişkin son durum: Nerede sürüyor, nerede kontrol altına alındı?
Türkiye'de devam eden orman yangınları, an itibariyle 7 ilde söndürülemedi.

Türkiye orman yangınlarıyla savaşıyor. An itibarıyla 7 ilde orman yangınları devam ediyor. Muğla Bodrum'a bağlı Gökpınar, Aşağı Mazı ve Yukarı Mazı mahallerinde yanan çam ağaçlarının kaya parçalarını sürüklemesiyle zaman zaman karayolu kapanıyor. Milas ilçesindeki yangın rüzgarın etkisiyle Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahallelerine sıçradı.

Öğle saatlerinde de Isparta'nın Sütçüler ile Denizli'nin Buldan ilçelerinde orman yangını çıktı. Antalya'ya bağlı Manavgat dışındaki yerlerde yangın kontrol altına alındı. Öte yandan Gündoğmuş Kaymakamı, yerleşim yerlerini tehdit eden yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Dersim'in Hozat ilçesindeki yangın ise öğle saatlerinde kontrol altına alındı.

Yangınlardaki son durum ise şu şekilde:

00:20 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in Buca ilçesinde meydana gelen yangınla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Pakdemirli, yaptığı açıklamada "İzmir Buca yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

00:20 Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Beydiğin Mahallesi'nde süren yangın, rüzgarın etkisiyle Kızıldağ Mahallesi'ne doğru ilerledi. Yangının yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Kızıldağ Mahallesi'nin tedbir amaçlı boşaltılması için vatandaşlar uyarıldı. Mahalle sakinleri kendi araçları, kamyonlar ve belediyeler tarafından tahsis edilen araçlarla, daha güvenli bölgeye gitmeye başladı. Ayrıca ekipler, sokakta bulunan hayvanları da besleyip, bölgeden uzaklaştırdı.

22:50 Bakan Pakdemirli, İzmir Buca'daki yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

22:30 Adana'nın Karaisalı Bozcalar köyündeki yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

22:10 İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç Semti Atatürk Mahallesi'nde söndürme helikopteri ormanlık alanın bulunduğu bölgedeki 5 kilometrelik alan içerisindeki 5 noktada bulunan yangın havuzlarından su alarak alevlere 10 sorti yaptı. Böylelikle zamanında müdahale ile hava kararmadan, kısa sürede yangına müdahale edilerek, alevler daha fazla büyümeden önüne geçilip, mezarlığa sıçramadan söndürüldü.

22:05 Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki yangında söndürme çalışmalarına katılan 10 kişi dumandan etkilendi. Bölgedeki sağlık ekipleri, vatandaşları müdahale etti. Çandır, Yıldız, Camili mahallerinde yaklaşık 15 ev hasar gördü. Evinin yandığını zanneden bir kadın, ağıt yaktı.

22:00 Yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü belirten Denizli Valisi Ali Fuat AtikAtik, "Ciğerlerimiz yanıyor. Kaç hektarın zarar gördüğü hakkında bir ölçüm yapılamadı. Tamamen yangının söndürülmesine yoğunlaştık. Allah nasip ederse de en kısa sürede kontrol altına alacağız." dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yangın bölgesinin coğrafi anlamda zor bir yer olduğunu, tüm belediye ekiplerinin ve vatandaşların yangını söndürmek için seferber olduğunu ifade etti.

21:25 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

21:05 Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde yerleşim yerlerini tehdit eden yangın, uçak ve helikopterlerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

20:50 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından 6 ilde devam eden orman yangınlarıyla ilgili son durumu açıkladı. Pakdemirli paylaşımında, "Ormanın Kahramanlarının 6 ilde, 13 farklı yangınla olan mücadelesi devam ediyor. An itibarıyla devam eden yangınlarda toplam 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinası ile 5200 personelimiz görev yapıyor" ifadelerini kullandı

20:05 Antalya’nın Demre ilçesine bağlı Davazlar Mahallesi Divle mevkiindeki dağlık alanda, akşam saatlerinde orman yangını başladı. Yangın yerine ulaşmak çok zor olduğu için karadan müdahale edilemiyor. Müdahale için yangın söndürme helikopteri bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar