Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. Udo Steinbach: Kendinden en ufak şüphe duyan Türkiye'ye gitmemeli

Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. Udo Steinbach: Kendinden en ufak şüphe duyan Türkiye'ye gitmemeli
'Sadece herhangi bir şekilde kendilerini politik olarak ifade etmeyenler, rahatlıkla ülkeye seyahat edebilmekte.'

SÜHEYLA KAPLAN


Almanya’nın önde gelen Ortadoğu uzmanlarından Prof. Dr. Udo Steinbach, son günlerde Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye tatil yapmak üzere gidenlerin gözaltına alınmalarına dikkat çekerek, tatillerini burada yapmak isteyenlerin biraz olsun endişe duymaları gerektiği ve dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. 
 
Steinbach, Alman haftalık Focus dergisine verdiği demecinde, gözaltına alınan işlemlerin rutin bir uygulama olduğunu ve bu gözaltıların asıl nedenini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Mart ayındaki açıklamalarına bağladı. ( Soylu "Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya’da, Bodrum’da, Muğla’da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içeri girsinler. Gözaltına alınıp yallah, öyle kolay değil. Dışarda hainlik yapıp, içeride Türkiye’de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil’’ demişti.)

 KENDİNDEN EN UFAK ŞÜPHE DUYAN TÜRKİYE’YE GİTMEMELİ

Steinbach, Türkiye’ye gitmek isteyen tatilcileri de şu şekilde uyardı: "Herkes, sosyal medya hesabında,  Türkiye'deki siyasi duruma, Kürt veya Gülen sorusuna değinen ve terörist destekçisi olmakla suçlanan bir şey söyleyip söylemediğini gerçekten kontrol etmek zorunda. Kendinden en ufak bir şüphen varsa bile, Türkiye'ye gitmemeli. Federal Hükümetin  Türkiye’ye seyahat uyarısı bundan daha net ve kesin olamaz. Öte yandan, daha fazla sayıda Alman turist Türkiye'ye tekrar seyahat etmektedir. Sadece herhangi bir şekilde kendilerini politik olarak ifade etmeyenler, rahatlıkla ülkeye seyahat edebilmekte". 

Gözaltı ve tutuklamaların hem Türkiye hem de federal hükümet tarafından kamuoyunda yeterince ele alınmadığını da düşünen Steinbach "Hem Türkiye hem de özellikle federal hükümet tarafından kamuoyunda daha net bir şekilde ele alınsaydı, muhtemelen daha fazla insan Türkiye'ye seyahat edip etmeyeceğini düşünürdü" şeklinde konuştu. 

GÖZALTI VE TUTUKLUMALAR 15 TEMMUZ SONRASI POLİTİKASININ DEVAMI 
 
Son günlerdeki gözaltı ve tutuklamaların Erdoğan hükümetinin 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası politikalarının bir devamı olduğuna dikkati çeken Steinbach "Bunun şu anda bir artış olduğunu sanmıyorum, ancak askeri darbe girişiminden  bu yana Türkiye'nin politikasının bir devamı olduğunu düşünüyorum, bunlar Türk güvenlik aygıtının hedeflediği oldukça rastgele insanlar. Şu anda yine belli bir yoğunluğa sahibiz, ancak Türk hükümetinin arkasında bir hedefli politika olduğunu söylemem" dedi.

Öne Çıkanlar