OSB’nin atık suyu nedeniyle otoyol kapandı

OSB’nin atık suyu nedeniyle otoyol kapandı
Antep-Adana otoyolu, Organize Sanayi Bölgesi'ne ait olduğu belirtilen havuzda biriken atıkların sızması sonucu yaklaşık 9 saattir kapalı.

Adana-Antep otoyolu, Antep Organize Sanayi Bölgesi'ne ait çamur havuzundaki atığın Antep batı ve kuzey gişeleri arasındaki kısma sızmasından dolayı 9 saattir çift taraflı trafiğe kapalı. Dün gece saat 21.00’da binlerce metreküp atık su otoyola aktı. Atık su arasında mahsur kalan bir TIR şoförü itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Atık nedeniyle yolda mahsur kalan binlerce sürücü kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Şoförler, alternatif yollara yönelerek yollarına devam edebildi. Atık nedeniyle bir araç kaza yaptı, araçta bulunan 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

     

VALİDEN AÇIKLAMA

Antep Valisi Davut Gül, olaya dair şu açıklamayı yaptı: "Atık havuzunun taşması neticesinde otoyolda çok fazla çamur birikmiş durumda. Bu nedenle otoyolda bir tır mahsur kalmıştı. Tır şoförü de kurtarıldı ve burada yanımızda şu an. Çok şükür sağ salim kurtarıldı. Arkadaşlarımız ve ekiplerimiz çamuru başka bir yöne akıtmak için çalışmalarına devam ediyor. Yine bildiğimiz kadarıyla bir araç takla atmış ve içerisindeki 4 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırılmış. Bunun dışında bize ulaşan herhangi bir mahsur kalan ya da ölen, hayatını kaybeden vatandaşımız yok." Gül, otoyoluna dökülen atığın kimyasal özelliğinin olmadığını belirtti.

     

OLAYIN BÜYÜKLÜĞÜ GÜNDÜZ ORTAYA ÇIKTI

     

Otoyolunun kapanmasına neden olan atık sızıntısının büyüklüğü gündüz ortaya çıktı. Sızıntı nedeniyle geniş bir bölge siyaha büründü. Ekiplerin yola akan atığı iş makineleri ile yol kenarında açılan bir çukura dökme çalışmaları sürüyor.(MA)

Öne Çıkanlar