Osman Kavala bu kez de 'casusluk' suçlamasıyla tutuklandı

Osman Kavala bu kez de 'casusluk' suçlamasıyla tutuklandı
İş insanı Osman Kavala hakkında açılan yeni bir soruşturmayla, tahliye edildiği davada 'yeni delil' bulunduğu gerekçesiyle yeniden tutuklandı.

Gezi Parkı soruşturmasında hakkında tahliye ve beraat kararı verilmesine rağmen siyasi iktidarın kararıyla tahliye edilmeden '15 Temmuz darbe girişimi' soruşturmasından tutuklanan iş insanı Osman Kavala hakkında yeni bir soruşturma açıldığı ve tutuklama kararı istendiği ortaya çıktı.

SEGBİS ARACILIĞIYLA İFADESİ ALINDI

HDP Milletvekili Ahmet Şık'ın Twitter'dan yaptığı paylaşımla, Osman Kavala'ya 'TCK 328. madde uyarınca 'casusluk' suçlaması yöneltildiği' ve yeni bir soruşturma açıldığı bilgisi verdi. Ahmet Şık, Kavala'nın tutuklama talebiyle İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildiğini ve SEGBİS aracılığıyla ifade verdiğini açıkladı.

TAHLİYE EDİLDİĞİ DOSYADA YENİ DELİLLER BULUNDUĞU  GEREKÇESİYLE TUTUKLANDI

Osman Kavala'nın ifade vermesinin ardından 'Osmankavala.org' sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin AİHM kararına itiraz süresinin dolmasına 1 gün kala, Osman Kavala daha öncen gündemde olmayan, TCK 328. maddesi uyarınca 'Devletin dış güvenliği veya dış siyasal yararlar bakımından niteliği itibari ile gizli kalması gereken bilgilerisiyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek' suçlamasıyla, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

SEGBİS aracılığıyla Silivri Cezaevi'nden ifade veren Osman Kavala, 1 Kasım 2017'de tutuklanıp 11 Ekim 2019'da re'sen tahliye edildiği dosyada yeni delil bulunduğu gerekçesiyle az önce yeniden tutuklandı" bilgisi verildi. 

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar