Osman Kavala hakkında gözaltı kararı

Osman Kavala hakkında gözaltı kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Osman Kavala hakkında, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltı kararı verildi.

Gezi davasında aralarında iş insanı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 7'si yurt dışında 16 kişi için verilen beraat ve tahliye kararının ardından gözler silivriye çevrilmiş Osman Kavala'nın cezaevinden tahliye olmasını bekliyordu.

Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 840 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala'nın tahliyesi beklenirken, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında yeni bir gözaltı kararı verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yayımladığı yazılı açıklamada, Osman Kavala'nın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından istinaf kanun yoluna başvurulacağı belirtildi:

"Kamuoyunda 'Gezi Olayları' olarak bilinen ve Türkiye CumhuriyetiHükümeti'ni hedef alan kalkışma girişiminin soruşturması kapsamında; eylemleri planlayan, yöneten ve yönlendiren bir kısım şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın 19/02/2019 tarihli iddianamesi ile kamu davası açılmıştır.

'İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI YAZILI AÇIKLAMA YAYIMLADI'

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 18/02/2020 tarihli karar ile hakkında kamu davası açılan sanıkların beraatine ve tutuklu sanık Mehmet Osman Kavala'nın tahliyesine karar verilmiştir.

Anılan kararın bozulması talebi ile ilgili mahkemeye süre tutum dilekçesi verilmiş olup kararın gerekçesinin yazılmasını müteakip C.Başsavcılığımızca istinaf kanun yoluna başvurulacaktır.

Yargılama sonucunda tahliyesine karar verilen sanık Mehmet Osman Kavala hakkında, 15 Temmuz darbe girişimine ililkin C.Başsavcılığımızca yürütülen bir başka soruşturma kapsamında TCK'nın 309. maddesi uyarınca Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüs suçundan ayrıca gözaltı kararı verilmiştir."

SİLİVRİ'DEN ÇIKARILAN KAVALA, EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİN ARDINDAN MAHKEMEYE ÇIKARILACAK

Avukat Tora Pekin Osman Kavala'nın Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü'ne götürülüp ifadesinin alınacağını açıkladı.

Canlı yayına bağlanan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Osman Kavala'nın Silivri Jandarma Karakolu'nda gözaltında tutulduğunu,Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğünde alınacak ifadesinin ardından adliyeye çıkarılacağını söyledi.

Ayrıntılar geliyor...

Öne Çıkanlar