Amerika dahil 10 ülkeden Osman Kavala serbest kalmalı mesajı

Amerika dahil 10 ülkeden Osman Kavala serbest kalmalı mesajı
ABD Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye'deki Konsolosluklar Osman Kavala'nın tutuklanmasının 4. yıl dönümünde, serbest bırakılmasına dair bir çağrı metni yayımladı.

ABD Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye'deki Konsolosluklar Osman Kavala'nın tutuklanmasının 4. yıl dönümünde, serbest bırakılmasına dair bir çağrı metni yayımladı. Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri'nin ortaklaşa yaptığı açıklamada Kavala'nın hala tutsak olmasının Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürdüğüne vurgu yapıldı:

"Osman Kavala’nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar