Kavala soruşturmasında çok sayıda isme ağırlaştırılmış müebbet talebi

Kavala soruşturmasında çok sayıda isme ağırlaştırılmış müebbet talebi
Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

1 yıl 4 aydır hakkında bir iddianame dahi hazırlanmadan cezaevinde tutulan iş insanı Osman Kavala ile ilgili iddianame tamamlandı. Kavala hakkında, 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlamalardan 3 bin 158 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Aynı dosya kapsamında Mücella Yapıcı, Ayşe Pınar Alabora, Çiğdem Mater, Can Dündar, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi, Memet Ali Alabora, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay ve Tayfun Kahraman gibi isimler de yargılanıyor. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame 657 sayfadan ve 3 bölümden oluşuyor. 746 müştekinin yer aldığı iddianamede dönemin bakanlar kurulu üyeleri ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan da bulunuyor.

'DARBE' İLE SUÇLANIYORLAR

İddianamede geçen isimler, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs, mala zarar verme, nitelikli mala zarar verme, tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması veya el değiştirilmesi, ibadethanelere zarar verme, 6136 sayılı yasaya muhalefet, nitelikli yağma, nitelikli yaralama, 2863 saylı yasaya muhalefetle' suçlanıyor.

2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerinin anlatıldığı iddianamede, 'şüphelilerin söz konusu olayları 2011 yılından itibaren yönlendirmeye ve başlatmaya çalıştıkları iddia ediliyor.

İddianamede ‘kalkışma’ olarak gösterilen Gezi Parkı eylemlerinin 'tepe yönetimi' olarak tanımlanan isimler tarafından finanse edilip yönlendirildiği de iddia ediliyor.

 6 KİŞİ  HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Öte yandan Memet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 657 sayfalık iddianame İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. (HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar