Osmanlı Ülkü Ocakları Başkanı'na 'pencere sahteciliği' suçlaması

Osmanlı Ülkü Ocakları Başkanı'na 'pencere sahteciliği' suçlaması
Başdaş’ın, '84 yaşındaki kadını sahte imzalı senetle dolandırmaktan' yargılandığı davada bilirkişi raporunu sundu. Mağdura pencere yöntemiyle başka evraka imza attırıldığı düşünülüyor.

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Başkanı Turgut Başdaş’ın, "Sahte imza ile senet düzenlemek" suçlamasıyla yargılandığı dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda, 84 yaşındaki bir kadının adına düzenlenen 21,8 milyon TL’lik senedin, "Kişinin iradesi dışında imzasının alınması suretiyle düzenlenmiş bir senet olduğu" değerlendirmesinde bulunuldu.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, senet üzerindeki imzaya ilişkin yapılan incelemenin ardından hazırlanan mütalaa raporunda, sahteciliğe ilişkin özetle şu tespitlere yer verildi:

Uzman, senette A.İ. adına atıl bulunan imzanın, A.İ’nin el ürünü olduğu kanaatine varmış ise de sıkışık bir tarzda atılı olduğunu betimleyerek, anormal bir durumdan bahsetmiştir. Senetteki imza bölümünün yakın çevresinde deformasyon ve mürekkep ile zamk bakiyelerinin olması çok şüpheli bir durum arz etmekte.

Sayın uzmanın tespit ettiği bulgular doğrultusunda, dava konusu senedin, ‘Pencere sahteciliği’ diye tabir edilen sahtecilik yöntemi ile tanzim edildiği değerlendirilmiştir. Bir başka belgeye imza atılacakken açılan çerçeveden A.İ’ye imzalatılması, belgenin senet üzerinden alınmasıyla düzenlenmiş bir senet olduğu yönünde kanaati hasıl olmuştur.

NE OLMUŞTU?

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş hakkında, "Organize suç örgütü kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçu" işlediği gerekçesiyle Kasım 2021’de suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusuna konu iddiaya göre Başdaş, beraberindeki iki kişi ile 84 yaşındaki A.İ. isimli kadının imzasını taklit ederek yüksek bedelli senetler düzenledi ve yaşlı kadına yönelik icra takibi başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, yaşlı kadını dolandırdıkları iddiasıyla şüpheli olarak bildirilen isimler arasında Başdaş’ın yanı sıra Yamin Canoğlu ve Aydın Güzeltaş da yer aldı. Dosyada adı geçen Güzeltaş hakkında mahkemelerde, benzer iddialarla onlarca dosya bulunduğu öğrenildi.

Öne Çıkanlar