Otobüs firmaları bilet satışının uçaktaki gibi olmasını istiyor

Otobüs firmaları bilet satışının uçaktaki gibi olmasını istiyor
Uçak biletlerindeki sistemin otobüslerde de uygulanmasını isteyen firmalar seyahat saati yaklaştıkça fiyatların artmasını istiyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle sınırlı sayıda yolcu taşıyan firmalar tavan fiyat üzerinden satış yapmaya başladı. Firmalar uçak seyahatlerinde olduğu gibi, otobüslerde de sefer saati yaklaştıkça fiyatın yükselmesini öngören bilet satış sistemine geçmek istiyor. 

Türkiye gazetesinden Osman Çobanoğlu'nun haberine göre; Sektörün toparlanabilmesi için pandemi sonrasında da uygulanmak üzere bilet fiyatlarıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yeni bir model önerdiklerini ifade eden Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan "Hava yolu firmalarının uyguladığı fiyat modeli, kara yolu taşımacılık sektöründe de uygulanabilir. Yolcu sayısı azken fiyatları yüzde 30'a kadar düşürme yetkimiz var. Talep fazlayken de artırma yetkimiz olsun. Hava yolu firmaları yapıyor, biz de aynı sistemi istiyoruz. Teklifimizi bakanlığa sunduk, değerlendiriyorlar" dedi.

3. Köprü'nün açılmasıyla geçme bu köprüden geçmeye zorlanan firmaların süreçteki zararlarını telafı edilmesi için İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanmak istediklerini belirten Özcan mevcut fiyat uygulamasının nasıl olacağına ilişkin, "Yol mesafeleri dikkate alınarak belirlenen tarifeye göre, 101-115 kilometre arası seyahatlerde 100 lira, 251-300 Kilometre arası 140 lira, 301-350 kilometre arası 150 lira, 401-475 Kilometre arası 160 lira, 901-1000 kilometre arası 250 lira, 2001 kilometre ve üstü mesafelerden ise 500 lira tavan ücret alınacak" açıklaması yaptı.

Öne Çıkanlar