Ovacık Belediye Başkanı: Havadan müdahale şart, farklı lokal yangınlar çıkıyor

Ovacık Belediye Başkanı: Havadan müdahale şart, farklı lokal yangınlar çıkıyor
'Büyük bir tehlike bizi bekliyor. Bütün cümlecanın evi yanıyor.'

ARTI GERÇEK - Dersim'de Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bölgede 12. gününe giren orman yangınlarına havadan müdahale edilmesi gerektiğini belirterek "Bugün dünden farklı olarak iki ayrı bölgede tekrar lokal yangınlar çıktı, giderek şiddetli bir yangın hali aldı" dedi.

Dersim’in Hozat ilçesinin Danzi ve Kurukaymak köyü Koçeri mezrasında askeri operasyonlar sonucu devam eden yangınlar devam ediyor. CHP Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Artı Gerçek için kısa bir çekim yaptı, yangın bölgesini göstererek mutlaka havadan müdahale edilmesi çağrısında bulundu.

Hozat’ta ki orman yangının son durumunu izin verilmediği için bilmediklerini belirten Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül "Eğer izin verilirse biz gidip yerinde bir durum tespiti yapacağız. Buraya nasıl bir müdahale yapacağımıza dair katkı sunacağız. Eğer illaki de bu yangınlar söndürelemeyecekse de biz kendi halk gücümüzle bu yangını söndürmeye çalışacağız. Bugün dünden farklı olarak ayrı iki bölgede lokal yangınlar çıkmaya başladı. Bu bölgede ağaç yükseklikleri 10 ile 30 metre arasında değişiyor. Büyük bir tehlike bizi bekliyor. Bütün cümlecanın evi yanıyor. Her iki ilçenin görüş mesafesini azaltacak ve bir o kadar sağlık sorunu olan insanların nefesini zorlayacak dumanlar olmaya başladı. Karadan olmuyorsa mutlaka havadan müdahale edilmeli. Tetkililerden talebimiz bu olaya dikkatle yaklaşmalıdır" diye konuştu.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu da sosyal medya platformu Twitter'dan yangının boyunu göstermek bir video paylaştı. Maçoğlu, bölgedeki yaşamı tehdit eden yangın için "Yangından son görüntü. Bugün ... #dersimyanıyorsesver" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar