OYAK'tan Demirören Medya'yı satın alma haberine yalanlama

OYAK'tan Demirören Medya'yı satın alma haberine yalanlama
Demirören Medya’yı OYAK'ın alacağı iddialarına ilişkin OYAK'tan yalanlama geldi. OYAK'ın Demirören Medya ile ilgilenmediğini ifade edildi.

Doğan Medya’nın tamamını satın alarak medyada en büyük tekel haline gelen Demirören Medya’nın satılacağı ileri sürüldü. 

Odatv’nin haberine göre, Türkiye’nin en büyük mesleki emeklilik fonu Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), akaryakıt ile otogaz dağıtım şirketleri ve operasyonlarıyla ilgilenmeye başladığını açıkladı. Bu kapsamda, TOTAL Oil Türkiye ve Moil şirketlerinde yaklaşık 900 istasyon ile faaliyet gösteren Demirören Holding ile masaya oturan OYAK’ın, ilk etapta şirketlerde kapsamlı incelemelerde bulunacağı ifadel edildi.

OYAK’TAN 'İLGİLENMİYORUZ' AÇIKLAMASI

Haberin ardından Demirören Medya’nın OYAK tarafından alınacağına iddialarına ilişkin OYAK cephesinden 'yalanlama' geldi. Sözcü'ye konuşan kaynaklar, OYAK'ın Demirören Medya ile ilgilenmediğini açıkladı.

Demirören Holding’in, Hürriyet, CNN Türk, DHA, Milliyet, Posta gibi yayın organlarının da içinde bulunduğu Demirören Medya'yı OYAK’a (Ordu Yardımlaşma Kurumu) satmak istediği iddia edilmişti.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonu OYAK cephesinden elde ettiği bilgiye göre ise kurum medyada yatırıma soğuk bakıyor. OYAK kaynakları, Demirören Medya ile ilgilenildiği iddiasını kesin bir dille yalanladı.

Öne Çıkanlar