Oyuncular Sendikası'ndan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar için istenen cezaya tepki

Oyuncular Sendikası'ndan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar için istenen cezaya tepki
'Toplumun ilerleyebilmesi için sanata; sanatın ilerleyebilmesi için de ifade özgürlüğüne ihtiyacımız var.'

Oyuncular Sendikası, sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla açılan davada savcının 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemesine tepki gösterdi. 

Sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın, gazeteci Uğur Dündar'ın sunduğu programdaki ifadeleri gerekçe gösterilerek "Cumhurbaşkanına Hakaret" suçlamasıyla 1 yıl 2'şer aydan 4 yıl 8'er aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Oyuncular Sendikası tarafından yapılan yazılı bir açıklamayla karara tepki gösterildi. "Müjdat Gezen ve Metin Akpınar halkın sanatçısı, bizlerin de hocalarıdır. İfafe özgürlüğü kapsamında yaptıkları açıklamalar nedeniyle savcılık makamının hapis cezası istemesini anlayamıyoruz, kabul edemiyoruz" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde süregelen ve yaşamın her alanına sirayet eden baskı ve korku ikliminden yorulduk. Çağdaş, ilerici ve özgür bir ülke özlemi duyuyoruz. Toplumun ilerleyebilmesi için sanata; sanatın ilerleyebilmesi için de ifade özgürlüğüne ihtiyacımız var. Bu nedenle sanatın her yerde, her koşulda ve daima birleştirci ve onarıcı gücüne olan inancımızla sayın mahkemenin de bu doğrultuda bir karar vereceğine inanmak istiyoruz."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında 21 Aralık 2018'de konuk oldukları Halk TV'de Uğur Dündar tarafından sunulan "Halk Arenası" adlı programda yaptıkları açıklamalar üzerine soruşturma başlatmıştı.     

Soruşturma kapsamında polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'na gelen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar sevk edildikleri Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı.

Gezen ve Akpınar hakkında haftada bir gün en yakın polis merkezinde imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde verilen adli kontrol kararı, savcılığın kararıyla kaldırılmıştı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Müjdat Gezen ile Metin Akpınar'ın "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl ikişer aydan, 4 yıl sekizer aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar