Ozan Bingöl, kamu bankalarının yurttaşa ödettireceği büyük miktarı açıkladı

Ozan Bingöl, kamu bankalarının yurttaşa ödettireceği büyük miktarı açıkladı
Vergi uzmanı Bingöl, kamu bankalarının yazdığı görev zararlarını belirterek, 'Batık ve geri ödenmeyen krediler için de durum benzerdir aslında. Olan yine vergilerimize olur' dedi.

+GERÇEK - Türkiye'de ekonomik kriz giderek derinleşirken, bankalarda kullandığı krediyi en fazla batıran sektörler arasında inşaat, imalat sanayi sektörünü sollayarak zirveye oturdu. Kasım 2021 döneminde inşaat sektöründe batık kredi oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20.6 artışla 30 milyar 290 milyon TL’ye yükseldi. 

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Son 15 yıl 10 ayda Ziraat Bankası’na ödenen görev zararı 25,2 milyar lira, Halk Bankası’na ödenen ise 15,3 milyar lira olmuştur. Sadece iki kamu bankasına ödenen 40,5 milyar liradır. Görev zararları da 84 milyon vatandaşın vergileri ile ödenir ve her kuruşunda 84 milyonun hakkı vardır" dedi.

Bingöl, "Batık ve geri ödenmeyen krediler için de durum benzerdir aslında. Bu krediler kârlılığı düşürerek Hazine'ye aktarılacak payı, bankanın ödeyeceği vergiyi azaltır. Olan yine vergilerimize olur…" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar