TSK Afrin için keşifte

TSK Afrin için keşifte
İdlib harekatı çerçevesinde Afrin'i çevreleyecek şekilde İHA'lar yerleştirildi

HABER MERKEZİ- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'e yönelik intikalinde, Özel Kuvvetler'in İdblib ile Afrin arasındaki sınır bölgesine konuşlanacağı belirtildi

TARAMA UÇUŞLARI YAPILIYOR

Hürriyet'in haberine göre.Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı unsurların 14 ayrı gözlem noktasının tespiti için İHA'lar ile tarama uçuşları da gerçekleştirdiği bildirildi.

'TEHLİKELİ BÖLGELER İŞARETLENİYOR'

TSK'ya bağlı birliklerin geçiş yapacağı arazi koşullarının askeri intikal için uygunluğuna bakılıyor. Bu kapsamda güzergâhın güvenlik taramaları da yapılıyor ve işaretleniyor. İntikal sırasında coğrafi koşulların hangi bölgelerde ‘tepeden gözlem’ yapmaya uygun olduğu da belirleniyor.

'YEREL İSTİHBARAT'

Yerel kaynaklardan istihbarat toplanırken, istihbarat kaynağının güvenirliği, değişik taktiksel sorularla belirlenmeye çalışılıyor. Yetkililer, keşif yapma süresinin bölgenin koşullarına ve yerel halkla kurulan irtibattan elde edilen sonuçlara göre değişebileceğini ifade ediyor ve keşif süresi konusunda net bir açıklama yapmıyor.

KEŞİF SONRASI FAALİYET

Keşif timi çalışmalarını tamamlayıp geçiş yapılacak güzergâhla ilgili olumlu raporunu verdikten sonra ‘müteakip faaliyete’ geçilecek. Böylece Türk askeri İdlib bölgesinin batısından giriş yaparak keşif timinin belirlediği noktalara yerleşmeye başlayacak.

AFRİN'DE İHA UÇUŞLARI

Timin karada keşif çalışmaları sürdürürken, havada da bir insansız hava aracı (İHA) çalışmaları yakından takip ediyor. İHA’nın havadaki güzergâhının Afrin bölgesini çevreleyecek şekilde Reyhanlı-Akbez-Kocabeyli-Dölek-Dabık-Marea-Nubl-Darta İzzah- Al Dana olması dikkat çekti.

Öne Çıkanlar