Özel okul öğretmenleri, Gökçek tarafından kaldırılan indirimli ulaşım hakkının iadesini istedi

Özel okul öğretmenleri, Gökçek tarafından kaldırılan indirimli ulaşım hakkının iadesini istedi
‘İndirimli ulaşım hakkının iadesi her gün eve iki ekmek daha alabilmek demektir’ diye belirten özel okul öğretmenleri 2015’te alınan haklarının geri verilmesi için ABB’ye çağrı yaptı.

Tüm İşçilerin Birlik Mücadele ve Dayanışma Sendikası (Birlik Sendikası) Öğretmen Bürosu, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Melih Gökçek tarafından 2015 yılında kaldırılan özel okul öğretmenlerine indirimli ulaşım hakkının geri verilmesi için eylem yaptı. ABB önünde toplanan sendika üyeleri, "Bizi öğretmenden saymayarak indirimli ulaşımdan yararlanma hakkımızı elimizden alan Melih Gökçek’in hukuksuz uygulamasından dönülmesini ve indirimli ulaşım hakkımızın mevcut yönetim tarafından iadesini talep ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Birlik Sendikası Öğretmen Bürosu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) önünde 2015’te dönemin ABB Başkanı Melih Gökçek tarafından kaldırılan indirimli ulaşım hakkının geri verilmesi talebiyle eylem yaptı. Dün yapılan eylemde "İnsanca ücret, indirimli ulaşım istiyoruz" pankartı açan sendika üyeleri, "Yürüyerek geldik, indirimli döneceğiz", "Ulaşım indirimi hakkımızdır", "Biz de öğretmeniz" yazılı dövizler taşıdı.

Öğretmen Bürosu, açıklamanın ardından konuyla ilgili toplanan imzalı dilekçeleri ABB’nin evrak birimine teslim etti.

‘MARKALI GİYİNMEMİZİ İSTİYORLAR AMA BİZ KARNIMIZI BİLE ZOR DOYURUYORUZ’

"Özel okullar-kolejler denilince akıllarda, yüz binlerce lira karşılığında alınan eğitim-öğretim, özel güvenlikli binalar, kapıda bekleyen lüks araçlar yani tabir yerindeyse ışıltılı bir fotoğraf canlanıyor. Ancak tüm bu ışıltılı görüntü, bu kurumlarda çalışan öğretmenlerin verdiği yaşam mücadelesiyle taban tabana zıt!" diye belirten Birlik Sendikası Öğretmen Bürosu’nun açıklaması şöyle:

"Çünkü bu okullarda çalışan, buraları ayakta tutan biz öğretmenler birçok kurumda asgari ücretle, bazılarında ise ancak yaşamda kalmamızı sağlayabilecek düzeylerde yetersiz ücretlerle çalıştırılıyoruz. Bu da yetmezmiş gibi, patronlar verdikleri üç kuruş maaşla bizden; ‘prezentabl’ görünmemizi yani markalı giysiler, yeni ayakkabılar giyinmemizi, kuaförlere gitmemizi, kaliteli parfümler kullanmamızı talep ediyor. Fakat biz bugün karnımızı bile zor doyuruyoruz."

‘BİZ BİR ARAYA GELMEDİKÇE KİMSE BİZE HAKKIMIZ OLANI KENDİLİĞİNDEN VERMİYOR’

"Mevcut hayat pahalılığı koşullarında hepimiz her yeni güne yeni bir zamla başlıyorken; kiraydı, faturalardı, mutfak masraflarıydı derken ücretlerimiz daha aldığımız gün elimizden uçup gidiyor. Birçok kurumda akşamları online toplantılara katıldığımız, hafta sonu etütlere geldiğimiz halde hak ettiğimiz ek ders ücretlerimiz, fazla mesailerimiz ödenmiyor. Birçok kurumda iş yerlerine kendi imkanlarımızla gidip gelmemiz bekleniyor. Bizler tüm bu geçim derdinin altında ezilirken; hayat pahalılığı ve işsizlik endişesiyle bu koşullarda çalışmaya zorlanıyoruz. Ve biliyoruz ki biz bir araya gelmedikçe kimse bize hakkımız olanı kendiliğinden vermiyor. Artık biz özel kurum öğretmenleri Birlik Sendikası çatısı altında bir araya geliyoruz."

ABB’YE ÇAĞRI: BİZ DE ÖĞRETMENİZ, SESİMİZE KULAK VERİN

 "Tüm bu şartlar karşısında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz; patronların bize reva gördüğü tüm bu dayatmalara karşı Birlik Sendikası’nda bir araya gelip mücadele eden biz özel kurum öğretmenlerinin haklı sesine kulak verin. Kamuda çalışan öğretmenlere tanınan belediye araçlarını indirimli kullanma hakkı bizlere de tanınmalıdır! Anayasal eşitlik ilkesine aykırı olan mevcut uygulamaya bir an önce son verilmelidir! Önceki belediye başkanı döneminde yürürlüğe sokulan bu eşitsiz uygulamaya son verilmelidir! Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerin indirimli ulaşım hakkının iade edilmesi demek; bizler için her gün eve iki ekmek daha alabilmek demektir!

Bizi öğretmenden saymayarak indirimli ulaşımdan yararlanma hakkımızı elimizden alan Melih Gökçek’in hukuksuz uygulamasından dönülmesini ve indirimli ulaşım hakkımızın mevcut yönetim tarafından iadesini talep ediyoruz. Biz de öğretmeniz! İndirimli ulaşım hakkımızdır!" (ANKA)

 

Öne Çıkanlar