Özel okula kayıtları: Tüm masraflar artık sözleşmede yer alacak

Özel okula kayıtları: Tüm masraflar artık sözleşmede yer alacak
Özel okulların öğrenci kayıt sözleşmelerinde artık kırtasiye, kitap, kıyafet, yemek ve servis gibi ücretler de eklenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) özel okulların öğrenci kayıt sözleşmesinde yapılan güncellemeyle, velilerden istenen kitap, kıyafet, yemek, 'etüt ve servis gibi ücretlerin de yer alması sağlandı.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından özel okullara gönderilen yazıda, öğrenci kayıt sözleşmelerinin güncellendiği ve kayıt işlemlerinin 2019-2020 eğitim öğretim döneminden itibaren, güncellenen sözleşme doğrultusunda yapılacağı bildirildi.

TÜM MASRAFLAR SÖZLEŞMEYE EKLENECEK

Sputnik'İn aktardığı habere göre, yeni uygulamayla, velilerin kayıt döneminde bilgi sahibi olabilmesi ve sonradan sürpriz ücret artışlarıyla karşı karşıya kalmaması amacıyla kitap, kırtasiye, kıyafet gibi ücret kalemlerine de özel okul öğrenci kayıt sözleşmesinde yer verildi.

Bu kapsamda yeni sözleşmede öğrenim ve yemek ücretinin yanında velinin isteğine bağlı olarak takviye kursu, yatakhane, kitap, kırtasiye, servis ve etüt ücretleri de açıkça belirtilecek. Ayrıca okul aile birliklerinin aldığı karar doğrultusunda öğrenci kıyafeti ücretine de sözleşmede yer verilecek. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar