Özgecan Aslan katledilişinin 7'nci yılında anıldı

Özgecan Aslan katledilişinin 7'nci yılında anıldı
Mersin’de 7 yıl önce katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı anan Ankara Barosu, kadın katliamlarının temelinde eril tahakkümün yattığını belirtti.

Ankara Barosu, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde okuldan evine dönmek üzere bindiği minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken tarafından tecavüz edildikten sonra işkence edilerek katledilen 19 yaşındaki Özgecan Aslan’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Kadın katliamlarına dönük önleyici düzenlemelerin bulunmadığı hatırlatılan yazılı açıklamada, katliamların temelinde eril tahakkümün yattığı belirtildi.

ÖZGECAN’SIZ 7 YIL 

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı: "Yaşamı acımasızca elinden alınan Özgecan Aslan’sız 7 yıl geçti. Özgecan, eril tahakkümün caniliğe varan karanlığında hayalleri ve umutlarıyla katledildi. Ürkütücü boyutlara varan kadın cinayetlerinin temelinde cinsiyet eşitsizliğinden doğan tutumların, algıların ve eğilimlerin yanında önleyici ve caydırıcı olmayan düzenlemeler bulunmaktadır. Topyekûn hukuksal ve toplumsal bir mücadele başlatılmadıkça bu cinayetler ne yazık ki devam edecektir. Hayalleri ve umutları ile birlikte aramızdan ayrılışının 7’inci yılında Özgecan Aslan’ı rahmetle ve özlemle anıyoruz." (MA)

Öne Çıkanlar