Özgür Duran’ın annesi ilk kez konuştu: Bilinçli bir cinayet

Özgür Duran’ın annesi ilk kez konuştu: Bilinçli bir cinayet
'Ayşe’ye ifadesini değiştirsin diye baskı da yapmadık.'

Konya’da bir parkta Kadir Şeker adlı öğrenciyle aralarında, bir kadının şiddete maruz kalmasından kaynaklı çıkan tartışma ve arbede neticesinde bıçaklanarak hayatını kaybeden Özgür Duran’ın annesi açıklamalarda bulundu. Mübeyyen Güner Dalkılıç oğlu ile ‘evli bir kadın’ olan Ayşe D. ile birlikte olduğu için 5 aydır görüşmediğini anlatarak ‘Ayşe cenazeye gelmedi, madem Özgür onu evde dövdü, neden barışmak için parka çağırdı’ diyerek tepki gösterdi. Dalkılıç ‘Ben bilinçli bir cinayet olduğunu düşünüyorum. Sonuna kadar takip edeceğim’ dedi.

ANNE İLK KEZ KONUŞTU

 

Soruşturma sürecinde Kadir Şeker’in ailesi olaya ilişkin konuştular. Hayatını kaybeden Özgür Duran’ın annesi ise ilk kez konuştu.

Anne Mübeyyen Güner Dalkılıç, Hürriyet'ten Musa Kesler'e şunları anlattı:

‘Asla bu olayın peşini bırakmayacağım. Ne olursa olsun o benim oğlumdu. Gece 03.00’da beni aradılar. ‘Özgür D uran’ı kaybettik, kavga sonucu bıçaklandı’ dediler. İnanmadım. Şaka sandım. Üç oğlumdan en büyüğüydü. Ayşe, Antalya’da evliydi. Benim çocuğumla gittiler. Ben durumu onaylamadım. 5 aydır görüşmüyordum. Kızdım da. Hiç görüşmedik. Birkaç kere Ayşe arattırdı, hiç yapmadığı şeyi yaptı, bana hakaret etti. Ama ben onu uzaktan takip ediyordum.

‘AYŞE'YE İFADE BASKISI YAPMADIK’

Ayşe’ye ifadesini değiştirsin diye baskı da yapmadık. Benim çocuğum kadına şiddet uygulamazdı. Kadına şiddete karşıydı. Çünkü babasını annesini onun gözleri önünde defalarca dövmüştü. Benim oğlum kadına şiddetin nasıl kötü bir şey olduğunu biliyordu. 19 değil 29 kaydı da olsa benim oğlumdu. Hesabını adalete verir, verdi de... Oğlum uyuşturucu satıcısı değildi; içmekten dolayı mahkemeye çıkmıştı. Özgür’ün nişanlısı vardı. Ondan ayrılmıştı. Bekârdı. Sonra bu kadınla gitti.’

‘DÖVDÜYSE AYŞE NEDEN ÇAĞIRDI’

‘Ayşe cenazeye bile gelmedi. Geldiyse de ben görmedim. Gelmesin zaten, cenazede ne işi var. Avukat da tuttum. Ben bilinçli bir cinayet olduğunu düşünüyorum. Ayşe’yi savunmak ona mı düşmüştü. Madem Ayşe’yi dövdü de Ayşe’nin neden raporu yok? Madem oğlum Ayşe’yi evde dövmüş, Ayşe neden onu parka çağırmış gel konuşalım diye? Benim de konuşacağım zaman gelecek.'

Öne Çıkanlar