Özgür Özel: Allah aşkına Soma’yı unutmayın, gelin hep beraber suçüstü yapalım

Özgür Özel: Allah aşkına Soma’yı unutmayın, gelin hep beraber suçüstü yapalım
CHP CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 14 Haziran'da görülecek duruşmaya çağrıda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 14 Haziran’da görülecek olan 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma katliamı davasına çağrıda bulundu. "Allah aşkına Soma’yı unutmayın" diyen Özel, "14 Haziran'da Soma davasında suç işlenmeye hazırlanıyor, gelin hep beraber suçüstü yapalım!" dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özel şu ifadeleri kullandı:

"14 Haziran'da Soma davasında suç işlenmeye hazırlanıyor, gelin hep beraber suçüstü yapalım! Bu çetelerin birleşti en tepe noktada bulunan, eninde sonunda Soma için hesap verecek. Kötülük galip gelirse, onlardan hesap sormak boynumuzun borcudur! Allah aşkına Soma'yı unutmayın!"

Pazartesi günü Yargıtay kararıyla tekrar görülmeye başlanan mahkemenin bir sonraki duruşmasının ertelendği 14 Haziran için çağrıda bulunan Özel, davada hiç kimsenin tutuklu kalmadığını belirterek, duruşma gününe ait konuşmasını da paylaştı. 

Özel yayınladığı video da, "Soma faciası yaşandığında 81 ilde günlerce gözyaşı döken iyi kalpli insanlara şunu söylemek istiyorum: 14 Haziran'da arkamızdaki binada bir suç işlenmeye hazırlanıyor. Gelin hep beraber suçüstü yapalım" diye seslendi.

Yargı sürecinin nasıl işlediğini de anlatan Özel, "Bu mahkemenin, ailelerin de razı olduğu bir hakimi vardı: Aytaç Bey. O'nu önce tehdit ettiler, sonra tayin ettiler. Yerine daha önce de bu tip mahkemelerde ölenleri suçlu bulan birilerini getirdiler. Alınan çok kötü Yargıtay kararını değiştirmek için o dairenin 3 üyesini alıp yerine 3 yeni üye koydular. Bu 3 üye, 3'e 2 ile Eylül'deki kararın bir kısmını bozdu. İçeride artık hiç kimse tutuklu değil ve bu defteri kapatmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

‘YOKSA BURADA BİR KATLİAM DAHA YAPACAKLAR’

Duruşmaya katılım çağrısında bulunan Özel, "Vicdanlı insanlara sesleniyoruz: Gelin arkamızda işlenen bu organize suça hep beraber 14 Haziran'da suçüstü yapalım 301 canımızı bizden alan, 'Sen bu işi FETÖ'ye bağla' diyen çok yüksek mevkilerdeki siyasetçi de, o günlerde beyaz gömlek şovu yapan bakanlar da, bu çetelerin birleştiği en tepe noktada bulunan da eninde sonunda Soma için hesap verecek! İlk gün 300 kişilik salonda her aileden 1 kişinin oturduğu dışarıda on binlerin bulunduğu bir günden bugün pandemi şartlarında bile dolmayan bir salona geldik. Bugün burada olan veya gönlü burada olan bütün vicdanlı insanlara diyoruz ki: Allah aşkına Soma'yı unutmayın. 14 Haziran'da gelin bu meseleye el koyun. Siz gelirseniz her şey değişecek. 14 Haziran'a kadar bu ülke gündeminde tutulabilirse her şey değişecek. Yoksa burada bir katliam daha yapacaklar" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar