Özgür Özel: CHP göçmenlere karşı değildir, göçmen yaratan yanlış politikaların düşmanıdır

Özgür Özel: CHP göçmenlere karşı değildir, göçmen yaratan yanlış politikaların düşmanıdır
Gündeme dair konuşan Özgür Özel 'CHP göçmenlere karşı değildir, göçmen yaratan yanlış politikaların düşmanıdır. Sığınmacı yaratan politikacıların karşısındadır' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Antalya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Sığınmacılar tartışmasından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına ve enflasyon rakamından ekonomideki gidişata kadar birçok başlığa dair konuşan Özel, hükümeti eleştirdi.

'YENİ İTTİFAKIN ADI OLSA OLSA ENFLASYON İTTİFAKIDIR'

Özel, TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon rakamının yüzde 69,97 olduğunu, bunun bile çok yüksek olduğunun belirterek, "Bugün gelinen noktada Tayyip Erdoğan kendisinden önceki Tansu Çiller’in yüksek enflasyon dönemini yakalamıştır. Çiller’in Cumhur İttifakına verdiği destek boşuna değil. Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan ve Tansu Çiller’in yeni ittifakının adı olsa olsa ‘Enflasyon İttifakı’dır. Bu ittifakın sembolü de vatandaşın boğuştuğu enflasyon canavarının resmidir" diiye konuştu.

SENDİKALARA ÇAĞRI

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından açıklanan yüzde 159 rakamını hatırlatan Özel asgari ücret ve emekli maaşlarının eridiğini vurguladı. Bütün sendikalara ‘ayağa kalkma’ çağrısı yapan CHP'li Özel "Hükümeti masaya davet etmelidir. Tayyip Erdoğan o masaya tıpış tıpış oturacak, asgari ücretin enflasyon farkını verecektir. Emeklinin, işçinin maaşına zam yapılmadan bu krizin altından kalkması mümkün değildir" dedi.

'CHP IRKÇILIK TEMELLİ YABANCI DÜŞMANLIĞI YAPMAZ'

Mülteci gündemi hakkında da konuşan Özgür Özel, şunları söyledi: "CHP ırkçılık temelli yabancı düşmanlığı yapmaz. CHP göçmenlere karşı değildir, göçmen yaratan yanlış politikaların düşmanıdır. CHP sığınmacıların karşısında değil, sığınmacı yaratan politikacıların karşısındadır. Bunların en başındaki kişi de Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatını (OBİT) kurarak Ortadoğu’ya barış getirmeyi vaat ediyoruz."

İMAMOĞLU'NUN FOTOĞRAF YORUMU

Özel, basın açıklamasının ardından kendisine sorulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gazetecilerle uçakta verdiği fotoğrafa ilişkin soruya ise, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı geziyi kendi açıklamalarından ve bu konuda partimiz genel tutumunu parti sözcünün açıklamalarından takip ettiniz. Bugün ülkenin gerçek gündemini saptırmaya yönelik olarak bir takım faaliyetlerin ve tartışmaların içine girmek yerine enflasyon rakamlarını ve sığınmacı sorununu konuşmayı tercih ettim" yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar