Özgür Özel: Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkûm olacaktır

Özgür Özel: Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkûm olacaktır
CHP'li Özel: 'Davadaki kararla sadece ülkeyi yöneten bir adamın gönlü yapıldı. Adaletin kanını emen bu vampire tek başımıza gücümüz yetmez ama hepimizin gücü yeter.'

Yağmur KAYA


+GERÇEK- Bugün görülen Gezi davasında iş insanı Osman Kavala’nın, ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi hakkında ise 18’er yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verildi.

Karar sonrası adliye önünde bekleyen yurttaşlar, "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları atarak tepki gösterdi.

Mahkemeyi gün boyu takip eden siyasi parti temsilcileri ise adliye önünde açıklama yaptı. Karara tepki gösteren isimlerden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Mücella Yapıcı'yı 72 yaşında Bakırköy Cezaevi’ne koyacak kadar küçülmüş, alçalmış birisinin bizlerin karşısında dizleri titremektedir. Herkes bunu bilsin. Biz karşımızdakilerin ne yapmaya çalıştığını bildikçe, biz korkmayacağız. Bugün içeri aldıkları aydınlar korkmayacak. Bu saray rejimin korkak efendileri tir tir titreyecek. Bütün Türkiye'ye söz veriyoruz. Bu kumpası kuranlar, beraat etmiş kişilere yeniden yargılama kararı verenlerden serbest bırakılmış Osman Kavala'yı cezaevi önünde bir daha yakalanlardan hesap soracağız. Gezi özgürdür! Kavala özgürdür, tutuklanan bütün arkadaşlarımız özgürdür! Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkûm olacaktır, hesap verecektir! And olsun! And olsun! And olsun! Davadaki kararla sadece ülkeyi yöneten bir adamın gönlü yapıldı. Herkesin adalet talebinin kanını emerek biraz daha yaşamaya çalışmaktadır. Adaletin kanını emen bu vampire tek başımıza gücümüz yetmez ama hepimizin gücü yeter."

ŞIK: HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, "Çok öfkeliyim. İktidar zaten haysiyetsiz. İtiraz etmeyen herkes bu kararın sorumlusu. Hepimizin bir yemin etmesi gerekiyor. O yemin çocuklarımızın geleceğine dair bir söz. Bugün karşı çıkmazsanız haysiyetinizden vaz geçmiş olacaksınız. İktidar zaten haysiyetsiz. Bunlar zaten suç örgütü. İtiraz etmeyen herkes bu kararın sorumlusudur. Hiçbir şeye sesini çıkarmayan kendine muhalif diyenler bunun sorumlusudur. İktidar yanlısı olmayanlar da aynaya baksın biz nasıl insanlarız ki arkadaşlarımızı bu mahkemeye teslim ettik diye kendilerine sorsun. Herkes elini taşın altına sokacak."

TANRIKULU: HÜKÜM SARAYDA VERİLDİ

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu şunları söyledi: "2013 yılından beri alanlarda, yargılamalardayız. Türkiye Cumhuriyeti Başsavcısının istediği bir karar verildi. Bu davanın iddianamesi sarayda yazıldı, hükmü sarayda verildi. Bu savcılardan, bu hâkimlerden adil bir biçimde hesap soracağız."

KERESTECİOĞLU: BİZ KAZANDIK, ONLAR HAZMEDEMEDİLER

HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Hep birlikte mücadele etmeseydik Taksim'in ortasında bir inşaat olacaktı. Biz kazandık, onlar hazmedemediler. Biz bunu istemiyoruz, bunu haketmiyoruz. Bugün alınan arkadaşlarımızın suçu Gezi Parkı'nın Gezi Parkı olarak kalmasıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar