Özilhan'ın villasının önüne eylem yasağı getirildi: İşçiler yine gözaltına alındı

Özilhan'ın villasının önüne eylem yasağı getirildi: İşçiler yine gözaltına alındı
Migros depo işçileri direnişlerinin 86. gününde bir kez daha Tuncay Özilhan'ın Beykoz’daki villası önündeydi.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’nda (DGD-Sen) örgütlendikleri, tacizci amirlere ve mobbinge karşı direndikleri için Kod-29 ile tazminat haklarına da el konularak işten atılan Migros depo işçileri direnişlerinin 86. gününde bir kez daha Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki villası önündeydi.

İşçiler 29 Mart’ta da aynı yerde eylem yapmış, aralarında DGD-SEN yöneticilerinin de olduğu 17 direnişçi yerlerde sürüklenerek gözaltına alınmış ve gece geç saatlerde serbest bırakılmıştı.

Bu gelişmenin ardından Beykoz Kaymakamlığı villanın bulunduğu Çubuk Mahallesi için 15 günlük özel eylem ve etkinlik yasağı kararı çıkardı. Beykoz Emniyeti’ne bağlı sendikalar masası ve asayiş büro polisleri, dün DGD-SEN Başkanı Murat Bostancı’yı arayarak yasak kararını bildirdi.

DGD-SEN yöneticileri ve direnişçi işçiler Özilhan'lar için çıkarılan bu özel yasak kararını tanımayarak direnişlerini aynı yere taşıdı.

İnşaat-İş yöneticilerinin de dayanışmada bulunduğu eylemde işçiler, "İşçiler açken Tuncay Özilhan’a huzur yok!", "Yaşasın Migros direnişimiz!" pankartlarını açıp, yasak kararının anlamını teşhir ederken polis müdehalesi başladı.

Müdahalede aralarında iki İnşaat-İş yöneticisi ve DGD-Sen yöneticilerinin de bulunduğu 16 işçi gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar