Özsüt işçileri haklarını elde etti

Özsüt işçileri haklarını elde etti
İşten atılan Özsüt işçileri, verdikleri mücadele sonucu aylardır ödenmeyen maaşları ile birlikte mesai ve ihbar tazminatı haklarını kazandı.

Maaşları ve yemek ücretleri ödenmeden işlerine son verilmesi üzerine tazminat ve tüm haklarının ödenmesi talebiyle direnişe geçen Özsüt işçileri, eylemlerinin 5’inci gününde Kadıköy Rıhtım’da bir araya geldi. Direnişteki işçiler, buradan "Direne direne kazandık" sloganları ile Özsüt Kadıköy Şubesi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Arkadaşları adına açıklama yapan işçilerden Umut Marangoz, 2.5 aydır ödenmeyen maaşları ile birlikte mesai ve ihbar tazminatı olmak üzere tüm haklarını aldıklarını duyurdu. Marangoz, "Direnerek her şey kazanılır. Biz de direndik ve kazandık. Eğer maaşlarımız yatırılmasaydı bugün de direnecektik" dedi.

Aynı işyerine hala çalışmaya devam eden arkadaşlarının maaşlarının ise halen yatırılmadığını söyleyen Marangoz, "İçerideki arkadaşlarımız haklarını alana kadar onlara destek vereceğiz. Eylemimize başladığımız günden beri birçok kurum ve kuruluş bizlere destek oldu. Bize destek olan herkese teşekkür ederiz" diyerek eylemlerini sonlandırdıklarını duyurdu. (MA) 
 
 

Öne Çıkanlar