Öztrak: OHAL yetkilerinin kullanım süresinin, üç yıl daha uzatılmasını kesinlikle iyi niyetli bulmuyoruz

Öztrak: OHAL yetkilerinin kullanım süresinin, üç yıl daha uzatılmasını kesinlikle iyi niyetli bulmuyoruz
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK gündemini kamuoyuyla paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"İnsanlık tarihinde, yalnızca insanların değil, İnsanlığın katledildiği büyük acılar vardır" diyen Öztrak, dün gece yarısı ve geçtiğimiz hafta Kadıköy'de Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlıkları dile getirerek, "Kutsal mabetlere, İbadethanelere yönelik saygısızlıklar kabul edilemez. Bu münferit saygısızlığı şiddetle kınıyoruz" dedi.    

ALİ FAİK VE TAHİR ÇETİN

Öztrak, geçtiğimiz haklarını arayan ve 4 gündür yollarda oldukları için uykusuz kalarak trafik kazasında hayatını kaybeden Ali Faik İnter ve Bağımsız Maden İş Başkanı Tahir Çetin'i hatırlatarak, "Hakkını arayan Somalı madenciler Ankara’ya sokulmadı. Yorgun, argın memleketlerine dönmek zorunda bırakılan, Ali Faik İnter ve Tahir Çetin trafik kazasında hayatlarını kaybetti. Biz her iki emekçimize de Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerken, hükümetin, Somalı madencilere yapılan zulmü, biran evvel bitirmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN, 15 TEMMUZ'DAN 5 GÜN SONRA SİVİL DARBE GERÇEKLEŞTİRDİ

15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişimine değinen Öztrak, AKP'nin darbe girişiminden beş gün sonra sivil darbe gerçekleştirdiğini söyledi 

Öztrak, "Milletimiz o gece devletini, sokaklardan topladı. 251 yurttaşımız şehit düştü. 2 bin 196 yurttaşımız ise yaralandı. Biz tüm şehitlerimizi, bir kez daha saygıyla, rahmetle anıyoruz. Erdoğan, hain darbe girişiminden beş gün sonra, 20 Temmuz sivil darbesini gerçekleştirdi. 15 Temmuz’u, kendi yangınına çevirdi. Ülkemizi uzunca bir süre, 'Olağanüstü Hal rejimi' altında yönetti. Anayasa, yönetim sistemi, Bu OHAL şartlarında değiştirildi. Ucube tek adam, vesayet rejiminin inşası gerçekleştirildi. Şimdi Erdoğan şahsım hükümeti; ülkeyi bir sonraki seçimlere de, beş yıldır kullandığı, OHAL yetkileriyle götürmek istiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"31 Temmuz’da sona ermesi gereken, OHAL yetkilerinin kullanım süresinin, bir torba yasayla, üç yıl daha uzatılmasını, kesinlikle iyi niyetli bulmuyoruz. Bu; milletin malına, mülküne kayyum eliyle dilediği gibi çökme, 'Yargısız infaz' kılıcıyla, devlet memurları üzerinde baskı kurma ve gözaltı sürelerini fiilen tutukluluğa çevirerek, milleti sindirme girişimidir. Erdoğan bunu neden yapıyor? Çünkü Erdoğan, artık sandıktan çıkamayacağını gördü. Millet iradesinin, yani 'sandığın terazisiyle nasıl oynayabilirim' diye, kendince çareler arıyor.

OHAL'i bir üç yıl daha "olağan" hale getirerek, kaçınılmaz mukadderatından kurtulurum sanıyor. Ama milletin sabır taşı çatlamıştır. Erdoğan, İstanbul seçimlerinde yaptığı mızıkçılığa, milletimizin attığı şamarı unutmamalıdır. Milletimiz Erdoğan şahsım hükümetinin, "Zam, Zulüm, İşsizlik, Yoksulluk" olduğunu yaşayarak görmüştür.

Üç yıl önce, 10 Temmuz 2018’de, Resmi Gazete’de yayımlanan, bu kararla, Erdoğan şahsım hükümeti fiilen işbaşı yaptı. Erdoğan, damadını da ekonominin başına getirdi. Erdoğan şahsım hükümeti işbaşı yaptığında, dolar 4 lira 54 kuruştu. Bugün 8 lira 70 kuruş, euro 5 lira 34 kuruştu şimdi 10 lira 29 kuruş."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar