'Pablo Escobar'ı Sevmek'

'Pablo Escobar'ı Sevmek'
Virginia romantik Pablo ile aşkın kollarında ısınırken, Baron Escobar ile nefretin girdabında debeleniyordu.

Sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 9 yeni film var. 'Pablo Escabar'ı Sevmek', 'Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz' ve 'Sibirya' haftanın öne çıkan filmleri. 

SİBİRYA

Matthew Ross’un yönettiği film piyasada nadir rastlanan elmaslarını satmak için Rusya'ya giden tüccar Lucas'ın, elmaslar ve ortağının kaybolmasıyla kendini içerisinde bulduğu kedi fare oyununu anlatıyor. Filmin büyük bir bölümü Sibirya'nın esrarengiz coğrafyasında geçiyor. Yer yer St. Petersburg'un karanlık atmosferiyle birleşiyor ve Keanu Reeves'in soğuk oyunculuğuyla ürpertici bir kimliğe bürünüyor.


MAMMA MİA! YENİDEN BAŞLIYORUZ

2008 yapımı Mamma Mia müzikali oldukça etkileyiciydi. Hikaye de hikayenin geçtiği fon da masal gibiydi. İçindeki kraliçeler hippi, krallar ise kusurluydu. Aradan 10 yıl geçmesine rağmen macera aynı sıcaklıkla yoluna devam ediyor. İlk filmde Meryl Streep'in canlandırdığı Donna'nın geçmişiyle, şimdiki zamanda kızı Sophie'nin hikâyesi paralel bir şekilde anlatılıyor. Lily James, Amanda Seyfried, Dominic Cooper gibi genç oyuncular yanında Meryl Streep, Christine Baranski, Julie Walters, Pierce Brosnan ve Colin Firth gibi usta isimlerde kadroda. Filmin yönetmeni Ol Parker.


İLK ARINMA GECESİ

Amerika’da 1 gece boyunca herkesin istediği insanı katlettiği arınma gecesinin nasıl doğduğunu anlatıyor film. Eleştirmenlere göre ilk film orjinaldi ve muazzamdı, ikinci idare etti, üçüncü vasattı. Dördüncü filmin yönetmen koltuğunda Gerard McMurray oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Marisa Tomei de var.


ESKİ KÖYE YENİ ADET

Ferit Karahan ile Gülistan Acet'in yönetmenliğini üstlendiği Eski Köye Yeni Adet, 90'ların başında köye bir sağlık ekibinin gelmesiyle gelişen olayları konu ediniyor. Bülent Emrah Parlak, Nail Kırmızıgül, Haki Biçici ve Burcu Gönder Parlak başrolde.


PABLO ESCOBAR'I SEVMEK

Güneşli Pazartesiler ve Mükemmel Bir Gün’ün yönetmeni Fernando Leon de Aranoa, filmi Virginia Vallejo'nun "Loving Pablo, Hating Escobar" kitabından uyarladı. Dönemin ünlü gazetecisi Virginia, romantik Pablo ile aşkın kollarında ısınırken, Baron Escobar ile nefretin girdabında debeleniyordu. Escobar’a kardeşi kadar benzeyen Javier Bardem ile sinemanın başarılı oyuncularından Penelope Cruz’un başrolünde yer aldığı film eleştirmenlerce izlenmesi gerekenler kategorisinde.


KOD ADI: SOSİSLİ

Torsten Künstler'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde, Theo ve Luke adlı iki polis memurunun atıldığı zorlu macerayı konu ediniyor. Til Schweiger ve Matthias Schweighöfer filmin başrollerinde.


KISMET, SEVGİLİM: İLK ŞARKI

Mavi En Sıcak Renktir’i sevdiyseniz bu filmi de seversiniz. Çünkü aynı yönetmen tarafından hayata geçirildi. Güzel kızların, güzel erkeklerin, güneşli havaların, denizin, müziğin, hayatta ne olacağına karar vermeye çalışırken aşka toslayan insanların hikayesini anlatan filmi Abdellatif Kechiche yönetiyor. François Bégaudeau'ın romanından uyarlanan filmin başrolünde Shaïn Boumedine var.

 


KORKULUK

Arazisine izinsiz girenleri birer korkuluğa çeviren çiftçinin efsanesinin ana unsuru olduğu filmi Stuart Ston yönetiyor. Talihsiz gençlere hayat veren oyuncular arasında Mike Taylor, Sammi Barber ve Austin Duffy var.

 


FENOMEN

Ebubekir Uyğur ve Ercüment Kolay'ın yazıp yönettiği Fenomen, sosyal hayattan izole bir biçimde yaşamakta olan İzzet'in sanal dünyada popülerleşmesiyle gelişen olayları konu ediniyor.

 

Öne Çıkanlar