Pakdemirli'nin lisansını 'sertifikalarına güvenmiyorum' dediği THK yenilemiş

Pakdemirli'nin lisansını 'sertifikalarına güvenmiyorum' dediği THK yenilemiş
'30 yıllık pilot olarak, Türk Hava Kurumu’nun sertifikalarına güvenmiyorum' diyen Bakan Pakdemirli’nin pilotluk lisansını THK Üniversitesi’nde yenilediği ortaya çıktı.

Türk Hava Kurumu’na (THK) ait yangın söndürme uçaklarının, İzmir’deki orman yangınına müdahale etmemesi üzerine başlayan tartışma derinleşiyor. "Ben 30 yıllık pilot olarak, Türk Hava Kurumu’nun uçuşa elverişlilik sertifikalarına güvenmiyorum" diyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin pilotluk lisansını, geçtiğimiz yıl Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde yenilediği ortaya çıktı.

Amatör Private Pilot Licence (PPL) sahibi Pakdemirli'nin pilotluk lisansı, 28 Ağustos 2018'de THK pilot eğitmenleri ile birlikte, THK'nın Cessna 172-S tipi uçağı ile yaptığı uçuş sonrası yenilendi. Aynı gün yapılan törende, THK'ye ait pilot ceketi de giyen Pakdemirli, THK logolu üniforması ile poz verip THK yöneticilerine teşekkür etti.

PAKDEMİRLİ'YE LİSANSINI BABASININ ŞİRKETİ VERMİŞ

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Pakdemirli'nin pilotluk lisansını ise babası eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli'nin kurucusu olduğu Burak Sportif Havacılık Kulübü'nden 18 yaşındayken aldığı belirlendi. Pakdemirli pilot olduktan sonra, Maule ve Mooney tipi 2 uçak satın aldı. İzmir-Ankara arasında uçuşlar yaptı. Daha sonra bu uçakları sattı.

NE OLMUŞTU?

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes’e sıçrayan orman yangınını söndürmek için gündeme gelen THK uçaklarına dair tartışma sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Türk Hava Kurumu'na (THK) ait yangın söndürme uçaklarının yangın söndürmede kullanılmadığı eleştirilerine ilişkin olarak "Bu uçaklar eski, bozuk, yağ kaçırıyor. Sertifikalarına güvenmiyorum" açıklaması üzerine konuşan bir THK yetkilisi, "Yangın söndürme uçaklarımız ne bozuk, ne eski, ne de yağ kaçırıyor. Çağırsınlar, motor çalıştıralım" demişti.

Halen başkanlığını emekli Hava Tümgeneral Bertan Nogaylaroğlu'nun yaptığı Türk Hava Kurumu'nun elinde 9 adet yangın söndürme uçağı bulunuyor. Bunlardan 5'i uçuşa hazır olarak bekletiliyor. Üst düzey bir THK yetkilisi son dönemdeki tartışmalarla ilgili şunları söylemişti: "THK'daki uçaklardan 5'i faal, 4'ü Ankara'da, biri İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yangınlara müdahale edecek biçimde bekliyor. Ne yağ kaçırıyor, ne eski, ne de bozuk. Hepsinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden onaylı uçuşa elverişli olduğuna dair sertifikası var. Bakımları yeni yapıldı, belgeleri alındı. Gelin desinler, motor çalıştırır gideriz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar