Palandöken'den 'marketler nüfus oranına göre açılsın' önerisi

Palandöken'den 'marketler nüfus oranına göre açılsın' önerisi
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerin de eczanelerde olduğu gibi nüfus oranına göre açılması önerisinde bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Yasası'na ilişkin çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, "Marketlerin şube sayıları ve açılış konumlarına kural getirilmesi esnafımız açısından haksız rekabet ortamının son bulmasını sağlarken, fiyatlardaki artışlar yerine istikrarlı bir döneme girileceği için vatandaşın cebi de rahatlayacaktır" ifadesini kullandı.

Esnaf ve sanatkarın marketlere karşı rekabet gücünün her geçen gün azaldığına işaret eden Palandöken, perakende sektörünü düzenleyecek yasaya ilişkin çalışmaların bir an evvel gerçekleştirilmesini beklediklerini belirtti.

Palandöken, esnafın marketlere karşı rekabet etmeye çalışırken her geçen gün kan kaybettiğini vurgulayarak, "Perakende sektörünün sadece gündeme gelmesi, çalışmaların yapıldığına dair haberlerin çıkması bile çok tartışılan gıda fiyatlarında durgunluğa sebep oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

‘ECZANELERDE OLDUĞU GİBİ NÜFUS ORANINA GÖRE AÇILMALI’

Marketlerin şehir dışında açılmasının önemli olduğunu belirten Palandöken, şunları kaydetti: "Aynı eczanelerde olduğu gibi nüfusa oranlamaya göre açılmalı. Marketlerin şube sayıları ve açılış konumlarına kural getirilmesi esnafımız açısından haksız rekabet ortamının son bulmasını sağlarken, fiyatlardaki artışlar yerine istikrarlı bir döneme girileceği için vatandaşın cebi de rahatlayacaktır. Aynı zamanda kırtasiye ürünü kırtasiyeci esnafından, beyaz eşya ürünleri beyaz eşyacıdan, sebze meyveler manavdan, et kasaptan alınacak. Herkesin kendi işini yapması, esnaf için de vatandaş için de olumlu sonuçlar doğuracak."

Öne Çıkanlar