Pamukova'da fatura makinistlere kesildi, genel müdür AKP'den Meclis'e girdi

Pamukova'da fatura makinistlere kesildi, genel müdür AKP'den Meclis'e girdi
41 kişinin öldüğü Pamukova tren faciası sırasında iki makinist hapis cezasına çarptırılırken, dönemin TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman AKP'den milletvekili oldu.

Tekirdağ'da 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili Çorlu Cumhuriyet Başavcılığı'nın talimatıyla makinistler Halil Altınkaya ile Suat Şahin gözaltına alındı. 2004'te Sakaraya Pamukova'da yaşanan ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği hızlandırılmış tren faciasının ardından da fatura makinistlere kesilmişti.

2004’te 41 kişinin yaşamını yitirdiği Pamukova’da hızlı tren kazasının ardından bakan ve bürokratlar hakkında işlem yapılmazken 10 yıl süren yargılamanın ardından sadece makinistlere ceza verilmişti.

Pamukova faciası sırasında TCDD Genel Müdürlüğü koltuğunda oturan Süleyman Karaman ise 24 Haziran seçimlerinde AKP Erzincan Milletvekili olarak Meclis'e girdi. Karaman önceki gün yemin ederek göreve başladı.

PAMUKOVA KAZASININ ARDINDAN NE OLMUŞTU

22 Temmuz 2004 günü meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği Pamukova’daki tren kazasının ardından yapılan yargılama 10 yıl sürdü. 7 buçuk yıllık zaman aşımı sonrası 20 Ocak 2012 yılında zaman aşımından dolayı düşen dava, yeniden açılmış ve kararlar verilerek Yargıtay’a gönderilmişti. Yargıtay’ın zaman aşımının kaldırılmasına yönelik kararına uyan Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘Taksirle Demiryolu Kazası tehlikesine sebebiyet verme’ suçundan yargılanan birinci makinist Fikret Karabulut'u 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve bin 500 lira para cezasına, ikinci makinist Recep Sönmez'i ise 1 yıl 15 gün hapis ile 150 lira para cezasına çarptırmıştı. Recep Sönmez’in cezası ertelenmiş, aynı davanın sanığı olan tren şefi Köksal Coşkun'un beraat kararı daha önce yüksek mahkemece onanmıştı.

Öne Çıkanlar